Cuketové bonbony
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- cuketa 1 ks
- cukr vanilkový 1 ks
- cukr skořicový 1 ks
- skořice podle chuti 1 ks
- na obal cukr 1 ks
- kyselina citrónová 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cuketové bonbony s vanilkovou příchutí: dužninu z cukety nakrájíme na kostičky o straně přibližně 1 cm. Do vody‚ ve které kostičky vaříme do sklovita‚ přidáme špetku kyseliny citronové.
Uvařené kostičky scedíme a vrátíme je do ještě teplého hrnečku, ve kterém jsme je vařili, a promícháme je s vanilkovým cukrem. Čím více dáme vanilkových cukrů, tím více budou bonbony vanilkové. Ale pro chuť stačí jeden sáček. Pro dosažení kýženého efektu přidáme ještě další cukr krupici, a to v množství asi dvě až tři kávové lžičky na 100 g cukety.
Pro skořicovou příchuť použijeme místo vanilkového cukru cukr skořicový a ještě přidáme i několik špetek mleté skořice.
Kostičky promíchané s cukrem nebo s cukrem a skořicí necháme půl hodiny odstát a potom je rozložíme do elektrické sušičky nebo na pečicí papír, na kterém je položíme na sušicí rošty. Při sušení to chce trpělivost‚ protože u těchto mokrých kostiček je to zdlouhavý proces. Nám se na sušení osvědčily rošty‚ na kterých naše babička sušila švestky, s využitím tepla z klasických kamen.
Uvařené kostičky scedíme a vrátíme je do ještě teplého hrnečku, ve kterém jsme je vařili, a promícháme je s vanilkovým cukrem. Čím více dáme vanilkových cukrů, tím více budou bonbony vanilkové. Ale pro chuť stačí jeden sáček. Pro dosažení kýženého efektu přidáme ještě další cukr krupici, a to v množství asi dvě až tři kávové lžičky na 100 g cukety.
Pro skořicovou příchuť použijeme místo vanilkového cukru cukr skořicový a ještě přidáme i několik špetek mleté skořice.
Kostičky promíchané s cukrem nebo s cukrem a skořicí necháme půl hodiny odstát a potom je rozložíme do elektrické sušičky nebo na pečicí papír, na kterém je položíme na sušicí rošty. Při sušení to chce trpělivost‚ protože u těchto mokrých kostiček je to zdlouhavý proces. Nám se na sušení osvědčily rošty‚ na kterých naše babička sušila švestky, s využitím tepla z klasických kamen.
Podobné recepty
- » Cuketové špagety s vajíčkem a slaninou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Cuketové bramboráky
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Cuketové čatní s rajčaty
(Hodnocení: 1.09 - hlasovalo 11x) - » Cuketové chlupaté knedlíky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kuřecí řízek v cuketovém těstíčku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Cuketové Míša řezy
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bramborovo-cuketové karí
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307988) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy