Štrúdl z rebarbory a jablek

Kategorie: Moučníky

Autor:

Štrúdl z rebarbory a jablek

Suroviny

Porce: 16 + –
  • Těsto
  • pomazánkové máslo 1 ks
  • kelímky od pomazánkového másla polohrubá mouka 2 ks
  • Náplň
  • očištěná a na kostičky nakrájená rebarbora 300 g
  • nastrouhaná jablka 3 ks
  • skořicový cukr 2 ks
  • Tvarohová náplň
  • tvaroh 1 ks
  • pomazánkové máslo 1 ks
  • vanilkový pudink 0.5 ks
  • cukr moučka 2 lžíce
  • žloutek 1 ks
  • rozpuštěné máslo na pomazání 200 g

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z pomazánkového másla a mouky vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k rebarboře. Obojí posypeme skořicovým cukrem a promícháme.

Tvaroh a pomazánkové máslo promícháme se žloutkem, pudinkem a cukrem. Těsto si rozkrojíme na půl a vyválíme dva pláty. Každý plát potřeme umíchaným tvarohem a posypeme polovinou rebarbory s jablky. Boky plátů malinko přehneme dovnitř, aby nám náplň nevytékala, a srolujeme do štrúdlů. Každý pomažeme máslem a dáme na plech s pečicím papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 30–35 minut při 200 °C.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist