neboli také reveň je řapíkatá rostlina se silnými řapíky. Konzumují se mladé řapíky ze kterým se připravuje výborná marmeláda kyselejší chuti. Výborná je rovněž v koláčích a kompotech.
Rebarbora má vysoký obsah kyseliny šťavelové a není moc vhodná pro osoby s ledvinovými problémy. Obsahuje vitaminy B, B3, kyselinu listovou, která je důležitá pro správnou funkci nerv.soustavy a krvetvorby, kyselinu pantotenovou, draslík, hořčík, mangan a vápník. Je bohatá na vlákninu. Pozor na listy, které se nekonzumují. Mohou být zejména ke konci léta smrtelně jedovaté!!!
Rebarbora má vysoký obsah kyseliny šťavelové a není moc vhodná pro osoby s ledvinovými problémy. Obsahuje vitaminy B, B3, kyselinu listovou, která je důležitá pro správnou funkci nerv.soustavy a krvetvorby, kyselinu pantotenovou, draslík, hořčík, mangan a vápník. Je bohatá na vlákninu. Pozor na listy, které se nekonzumují. Mohou být zejména ke konci léta smrtelně jedovaté!!!