Slepovaná velikonoční vajíčka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Slepovaná velikonoční vajíčka

Suroviny

Porce: 9 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 9

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Žloutky ušleháme s oběma cukry, přidáme změklý tuk a mouku a vypracujeme vláčné těsto
2. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný tak 2-3 mm, vykrájíme z něj tvary vajíček nejlépe pomocí vykrajovací formy ve tvaru vajíčka, skládáme je vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení
3. V troubě vyhřáté na 170 °C upečeme dorůžova
4. Upečená a úplně vychladlá vajíčka slepíme marmeládou, vždy dva kusy k sobě
5. Z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy umícháme hustou bílou polevu, část si necháme stranou, ostatní rozdělíme podle toho, kolik máme barev, každý díl obarvíme jinou barvou
6. Vajíčka ozdobíme dle fantazie, nejlépe vždy část potřeme celá jednou barvou, po zaschnutí dozdobíme bílou polevou.

Poznámka:

Kdo nemá rád marmeládu, prostě je nebude slepovat, jen vajíčka ozdobí barevnou cukrovou polevou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist