Čokoládové soufflé s jahodami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Čokoládové soufflé s jahodami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Čokoládu povolíme ve vodní lázni a vyšleháme s máslem nebo s Herou. Žloutky vyšleháme také ve vodní lázni spolu s cukrem. Bílky vyšleháme bez cukru. Takto připravené směsi velmi zlehka spojíme a plníme do keramických kalíšků či hrnečků vytřených máslem a vysypaných třtinovým cukrem.
Soufflé pečeme 10 až 15 minut při teplotě 200 °C. Moučník je třeba uhlídat, aby nebyl úplně propečený – vtipem je, že při zakrojení do se střídka rozteče. Není snadné trefit toto stadium hned napoprvé, takže chcete-li se blýsknout právě tímto receptem, doporučujeme ho napřed vyzkoušet.
Cukr krystal a vodu svaříme na cukrový rozvar, až lehce zhoustne a odstavíme ze sporáku. Jahody pokrájíme na jemné kousky a vmísíme do téměř vychladlého rozvaru. Zakapeme likérem a necháme odležet. Hotové soufflé položíme na talíř a oblijeme nakládanými jahodami

Poznámka:

podle chuti můžeme přidat likér Grand Marnier.
čokoládu použijeme velmi kvalitní.
místo másla lze použít i Heru.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist