Portugalský velikonoční chlebíček

Kategorie: Moučníky

Autor:

Portugalský velikonoční chlebíček

Suroviny

Porce: 9 + –
  • Máslo 16 lžíce
  • Bezlepková mouka 10 hrnek
  • Mandlové mléko 1.5 hrnek
  • Droždí suché 3 balení
  • Voda teplá 0.5 hrnek
  • Vejce 6 ks
  • Třtinový cukr 1.5 hrnek
  • Whisky 4 lžíce
  • Citronová kůra 2 lžíce
  • Citronový extrakt 1.5 lžička
  • Mandlový extrakt 0.75 lžička
  • Sůl 1 lžička
  • Na vymazání plechu a potření:
  • Máslo 4 lžíce
  • Vejce 1 ks

Doba přípravy: 500 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 9

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku prosejeme do větší mísy, necháme rozpustit máslo a mandlové mléko ohřejeme na pokojovou teplotu. V další misce rozmícháme droždí v teplé vodě a necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme šlehačem do pěny, přidáme cukr a šleháme při středních otáčkám do krémové konzistence(cca 3 minuty). Do další mísy nalijeme máslo do mléka, přidáme citronovou kůru ze 2 citrónů, extrakty, whisky a vše promícháme. Poté vše zašleháme do vaječné směsi a pomalu budeme přisypávat mouku. Na závěr přidáme kvásek a vše opatrně promícháme. Těsto musí být hladké a homogenní. Mísu s těstem přikryjeme útěrkou a dáme na 1 hodinu vykynout na teplé místo. Velikost těsta by se měla zdvojnásobit. Po vykynutí těsto prohněteme na pomoučněném vále a rozdělíme na více malých bochníků. Bochníky přikryjeme útěrkou a necháme minimálně 6 hodin nebo přes noc odpočívat. Troubu si předehřejeme na 200°C. Bochníky namažeme rozpuštěným máslem nebo vejcem a vložíme do trouby. Pečeme cca 50 minut, dokud není kůrka nahnědlá. Zkusíme špejlí, jestli jsou bochníčky již hotové. Jestliže bude špejle po vyjmutí z bochníčku suchá, jsou hotové.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist