Portugalský velikonoční chlebíček
Kategorie: Moučníky
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Máslo 16 lžíce
- Bezlepková mouka 10 hrnek
- Mandlové mléko 1.5 hrnek
- Droždí suché 3 balení
- Voda teplá 0.5 hrnek
- Vejce 6 ks
- Třtinový cukr 1.5 hrnek
- Whisky 4 lžíce
- Citronová kůra 2 lžíce
- Citronový extrakt 1.5 lžička
- Mandlový extrakt 0.75 lžička
- Sůl 1 lžička
- Na vymazání plechu a potření:
- Máslo 4 lžíce
- Vejce 1 ks
Doba přípravy: 500 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 9
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mouku prosejeme do větší mísy, necháme rozpustit máslo a mandlové mléko ohřejeme na pokojovou teplotu. V další misce rozmícháme droždí v teplé vodě a necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme šlehačem do pěny, přidáme cukr a šleháme při středních otáčkám do krémové konzistence(cca 3 minuty). Do další mísy nalijeme máslo do mléka, přidáme citronovou kůru ze 2 citrónů, extrakty, whisky a vše promícháme. Poté vše zašleháme do vaječné směsi a pomalu budeme přisypávat mouku. Na závěr přidáme kvásek a vše opatrně promícháme. Těsto musí být hladké a homogenní. Mísu s těstem přikryjeme útěrkou a dáme na 1 hodinu vykynout na teplé místo. Velikost těsta by se měla zdvojnásobit. Po vykynutí těsto prohněteme na pomoučněném vále a rozdělíme na více malých bochníků. Bochníky přikryjeme útěrkou a necháme minimálně 6 hodin nebo přes noc odpočívat. Troubu si předehřejeme na 200°C. Bochníky namažeme rozpuštěným máslem nebo vejcem a vložíme do trouby. Pečeme cca 50 minut, dokud není kůrka nahnědlá. Zkusíme špejlí, jestli jsou bochníčky již hotové. Jestliže bude špejle po vyjmutí z bochníčku suchá, jsou hotové.
Podobné recepty
- » Jarní velikonoční nádivka
(Hodnocení: 2.11 - hlasovalo 9x) - » Velikonoční chlebíčky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Velikonoční mazanec - 4 kusy
(Hodnocení: 2.72 - hlasovalo 11x) - » Plněná velikonoční kachna
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Velikonoční mazanec
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Velikonoční beránek
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Velikonoční perníčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316299) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234618) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131897) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy