Hovězí špička s restovaným bramborem a jablečným křenem
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek

Suroviny
- Očištěná hovězí špička (nebo falešná svíčková) 800 g
- Mrkev 1 ks
- Kořenová petržel 1 ks
- Celer 0.5 ks
- Česnek 1 ks
- Bobkový list 2 ks
- Celý pepř 3 kulička
- Sůl na dochucení 2 špetka
- Petržel 1 snítka
- RESTOVANÉ BRAMBORY
- Velké brambory 4 ks
- Cibule 1 ks
- Slunečnicový olej 2 lžíce
- Sůl na dochucení 1 špetka
- Pepř na dochucení 1 špetka
- Celý kmín 1 špetka
- JABLEČNÝ KŘEN
- Čerstvý křen 50 g
- Jablka 2 ks
- Zakysaná smetana 180 ml
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso očistíme a opláchneme studenou vodou. Mrkev a petržel oloupeme, celer očistíme. Česnek neloupeme, jen ho překrojíme napůl.
V hrnci přivedeme vodu k varu, když začne vřít, na 3 minuty do ní vložíme spařit maso, aby se zatáhlo. Potom ho vyjmeme a vodu vylijeme. Hrnec znovu naplníme vodou, nyní studenou, a vrátíme do něj maso.
Přidáme celou mrkev, petržel, celer, česnek, dále bobkový list a celý pepř, lehce osolíme. Přivedeme k varu a necháme pomalu vařit cca 2 hodiny, dokud není maso měkké.
společně s kořenovou zeleninou vyjmeme a vývar scedíme přes jemné síto. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do servírovací misky, zalijeme vývarem. Zeleninu, kterou jsme společně s masem uvařili, nakrájíme na nudličky a maso jimi posypeme. Dekorujte sekanou petrželkou.
RESTOVANÉ BRAMBORY
Brambory nejprve umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme vodu a necháme vychladnout.
Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a pak podélně nakrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve zprudka cibuli a pak přidáme na plátky nakrájené brambory. Restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
JABLEČNÝ KŘEN
Křen oškrábneme a nastrouháme najemno. Jablka taktéž oloupeme, zbavíme jádřinců a na struhadle najemno nastrouháme. Křen společně s jablky smícháme se zakysanou smetanou.
V hrnci přivedeme vodu k varu, když začne vřít, na 3 minuty do ní vložíme spařit maso, aby se zatáhlo. Potom ho vyjmeme a vodu vylijeme. Hrnec znovu naplníme vodou, nyní studenou, a vrátíme do něj maso.
Přidáme celou mrkev, petržel, celer, česnek, dále bobkový list a celý pepř, lehce osolíme. Přivedeme k varu a necháme pomalu vařit cca 2 hodiny, dokud není maso měkké.
společně s kořenovou zeleninou vyjmeme a vývar scedíme přes jemné síto. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do servírovací misky, zalijeme vývarem. Zeleninu, kterou jsme společně s masem uvařili, nakrájíme na nudličky a maso jimi posypeme. Dekorujte sekanou petrželkou.
RESTOVANÉ BRAMBORY
Brambory nejprve umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme vodu a necháme vychladnout.
Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a pak podélně nakrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve zprudka cibuli a pak přidáme na plátky nakrájené brambory. Restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
JABLEČNÝ KŘEN
Křen oškrábneme a nastrouháme najemno. Jablka taktéž oloupeme, zbavíme jádřinců a na struhadle najemno nastrouháme. Křen společně s jablky smícháme se zakysanou smetanou.
Podobné recepty
- » Hovězí špička
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307963) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232220) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy