Hovězí špička s restovaným bramborem a jablečným křenem

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí špička s restovaným bramborem a jablečným křenem

Suroviny

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso očistíme a opláchneme studenou vodou. Mrkev a petržel oloupeme, celer očistíme. Česnek neloupeme, jen ho překrojíme napůl.

V hrnci přivedeme vodu k varu, když začne vřít, na 3 minuty do ní vložíme spařit maso, aby se zatáhlo. Potom ho vyjmeme a vodu vylijeme. Hrnec znovu naplníme vodou, nyní studenou, a vrátíme do něj maso.

Přidáme celou mrkev, petržel, celer, česnek, dále bobkový list a celý pepř, lehce osolíme. Přivedeme k varu a necháme pomalu vařit cca 2 hodiny, dokud není maso měkké.

společně s kořenovou zeleninou vyjmeme a vývar scedíme přes jemné síto. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do servírovací misky, zalijeme vývarem. Zeleninu, kterou jsme společně s masem uvařili, nakrájíme na nudličky a maso jimi posypeme. Dekorujte sekanou petrželkou.

RESTOVANÉ BRAMBORY
Brambory nejprve umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme vodu a necháme vychladnout.

Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a pak podélně nakrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve zprudka cibuli a pak přidáme na plátky nakrájené brambory. Restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.

JABLEČNÝ KŘEN
Křen oškrábneme a nastrouháme najemno. Jablka taktéž oloupeme, zbavíme jádřinců a na struhadle najemno nastrouháme. Křen společně s jablky smícháme se zakysanou smetanou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist