Jehněčí maso s kuskusem

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí maso s kuskusem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Obtížné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: SAE

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Večer předem namočíme sušený hrách. Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme, ochutíme černým a červeným pepřem a ostrou hořčicí.
V hrnci na kuskus rozpálíme olej a v něm podusíme maso i nadrobno nakrájenou cibuli. K tomu přidáme rajčatový protlak, hrách a šálek vody. Necháme vařit asi 15 minut a poté vložíme omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Zalijeme půl litrem vody, necháme přijít k varu a vaříme na malém plameni.
Kuskus rozložíme na velkou mísu a nevlhčíme vodou. Dobře promísíme tak, aby všechna zrna byla stejnoměrně provlhčena. Kuskus položíme na vrchní díl hrnce(pařák) a vaříme v páře nad hrncem s omáčkou. Od chvíle, když začně pára stoupat, necháme vařit asi 30-40 minut. Poté odstavíme vrchní díl hrnce na kuskus, hrnec s omáčkou necháme vařit dál.
Kuskus položíme na mísu a ještě jednou navlhčíme.
Dobře rozmícháme a případné hrudky odstraníme pomocí lžíce. Jakmile se voda vsákne a zrna se nelepí, znovu dáme vrchní díl zpět nad hrnec.
Doba vaření je asi 20 minut. Když je vše hotové, dáme kuskus do velké mísy, přidáme kousky másla a zalijeme omáčkou(předtím vyjmeme maso a zeleninu). Chvíli necháme vsakovat, pak promícháme a uhladíme a pokládáme kousky masa a zeleniny.
Podáváme teplé.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist