Jehněčí maso s kuskusem
Kategorie: Maso
Autor: karel.abra

Suroviny
- Jehněčí maso bez kosti 300 g
- Kuskus 250 g
- Rajčatový protlak 1 lžíce
- Olej 3 lžíce
- Solené máslo 2 lžíce
- Tykev 100 g
- Hořčice ostrá 1 lžička
- Cibule 1 ks
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Paprika červená 2 ks
- Červený pepř mletý 1 špetka
- Papřika pálivá - čerstvá 2 ks
- Skořice mletá 0.5 špetka
- Brambora 1 ks
- Karotka 1 ks
- Červená řepa 1 ks
- Bílé zelí hlávkové 0.25 ks
- Sušený hrách - zrna 15 ks
- Sůl 1 špetka
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Obtížné
Určen pro: Dietní
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: SAE
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Večer předem namočíme sušený hrách. Maso nakrájíme na stejné kousky, osolíme, ochutíme černým a červeným pepřem a ostrou hořčicí.
V hrnci na kuskus rozpálíme olej a v něm podusíme maso i nadrobno nakrájenou cibuli. K tomu přidáme rajčatový protlak, hrách a šálek vody. Necháme vařit asi 15 minut a poté vložíme omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Zalijeme půl litrem vody, necháme přijít k varu a vaříme na malém plameni.
Kuskus rozložíme na velkou mísu a nevlhčíme vodou. Dobře promísíme tak, aby všechna zrna byla stejnoměrně provlhčena. Kuskus položíme na vrchní díl hrnce(pařák) a vaříme v páře nad hrncem s omáčkou. Od chvíle, když začně pára stoupat, necháme vařit asi 30-40 minut. Poté odstavíme vrchní díl hrnce na kuskus, hrnec s omáčkou necháme vařit dál.
Kuskus položíme na mísu a ještě jednou navlhčíme.
Dobře rozmícháme a případné hrudky odstraníme pomocí lžíce. Jakmile se voda vsákne a zrna se nelepí, znovu dáme vrchní díl zpět nad hrnec.
Doba vaření je asi 20 minut. Když je vše hotové, dáme kuskus do velké mísy, přidáme kousky másla a zalijeme omáčkou(předtím vyjmeme maso a zeleninu). Chvíli necháme vsakovat, pak promícháme a uhladíme a pokládáme kousky masa a zeleniny.
Podáváme teplé.
V hrnci na kuskus rozpálíme olej a v něm podusíme maso i nadrobno nakrájenou cibuli. K tomu přidáme rajčatový protlak, hrách a šálek vody. Necháme vařit asi 15 minut a poté vložíme omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Zalijeme půl litrem vody, necháme přijít k varu a vaříme na malém plameni.
Kuskus rozložíme na velkou mísu a nevlhčíme vodou. Dobře promísíme tak, aby všechna zrna byla stejnoměrně provlhčena. Kuskus položíme na vrchní díl hrnce(pařák) a vaříme v páře nad hrncem s omáčkou. Od chvíle, když začně pára stoupat, necháme vařit asi 30-40 minut. Poté odstavíme vrchní díl hrnce na kuskus, hrnec s omáčkou necháme vařit dál.
Kuskus položíme na mísu a ještě jednou navlhčíme.
Dobře rozmícháme a případné hrudky odstraníme pomocí lžíce. Jakmile se voda vsákne a zrna se nelepí, znovu dáme vrchní díl zpět nad hrnec.
Doba vaření je asi 20 minut. Když je vše hotové, dáme kuskus do velké mísy, přidáme kousky másla a zalijeme omáčkou(předtím vyjmeme maso a zeleninu). Chvíli necháme vsakovat, pak promícháme a uhladíme a pokládáme kousky masa a zeleniny.
Podáváme teplé.
Podobné recepty
- » Jehněčí maso s balsamikovým octem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené jehněčí maso
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316295) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234604) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy