Tadžin ahmar ragů
Kategorie: Maso
Autor: karel.abra

Suroviny
- Jehněčí přední 800 g
- Švestky sušené - předem namočené 100 g
- Tuk 60 g
- Cibule - středně velká 2 ks
- Sladká paprika mletá 1 špetka
- Šafrán - mletý (na špičku nože) 0.25 lžička
- Skořice mletý 1 špetka
- Sůl 1 špetka
- Hladká mouka 1 lžíce
- Voda nebo vývar 3 dl
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Zařazení: Oběd
Země: Alžírsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jehněčí maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na kousky
Na pánvi rozehřejeme tuk, na kterém zprudka opečeme maso
Přidáme nadrobno nakrájenou cibule, osmahneme, přidáme mouku, necháme chviličku zasmahnout a pak vše podlijeme horkou vodou nebo vývarem
Pomalu dusíme na mírném plameni za občasného míchání
Když je maso měkké, okořeníme ho šafránem(na špičku nože), skořicí a paprikou, pokrm také osolíme.
Nakonec přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
Ragů podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží.
Na pánvi rozehřejeme tuk, na kterém zprudka opečeme maso
Přidáme nadrobno nakrájenou cibule, osmahneme, přidáme mouku, necháme chviličku zasmahnout a pak vše podlijeme horkou vodou nebo vývarem
Pomalu dusíme na mírném plameni za občasného míchání
Když je maso měkké, okořeníme ho šafránem(na špičku nože), skořicí a paprikou, pokrm také osolíme.
Nakonec přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.
Ragů podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží.
Podobné recepty
- » Kančí ragú
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 12x) - » Jelení ragú
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Domažlické vepřové ragů
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Kančí ragú s rýží na kari
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Zapečené kuřecí ragú
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Houbové ragú s liškami
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Italské hovězí ragú
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017283) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315522) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237740) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233519) - » Couračka
(Navštívilo: 150839) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131549) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113861)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy