Jehněčí kotlety s rozmarýnovou krustou a noky
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Jehněčí kotlety 1000 g
- Olej 2 lžíce
- Sůl a pepř 1 špetka
- Rozmarýn 2 snítka
- Strouhanka 3 lžíce
- Hořčice 1 lžíce
- Brambory 500 g
- Hladká mouka 200 g
- Bramborový škrob 100 g
- Sůl 1 špetka
- Hovězí bujon 0.5 kostka
- Voda 50 ml
- Máslo 60 g
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Hřbetní kosti nožem důkladně oškrábeme. Osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dokřupava. Poté maso dopečeme v troubě rozehřáté na 180 ´C 12 minut.
Mezitím otrháme z větviček jednotlivé lístečky rozmarýnu a nasekáme velmi najemno. Promísíme se strouhankou a orestujeme na pánvi do zlatavé barvy. Upečené kotletky potřeme na vrchní straně pod kostí hořčicí a přitlačíme do rozmarýnové strouhanky. Nakrájíme.
Na bramborové noky omyjeme brambory, do pekáčku nasypeme na dno sůl a rozprostřeme omyté brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160´C 1hodinu. Brambory vychladíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hladkou mouku, bramborový škrob, osolíme a vypracujeme těsto. Ihned zpracujeme, aby těsto nezřídlo. Vytvoříme válečky, tupou stranou nože odkrajujeme jednotlivé noky.
Z každého noku vyválíme kuličku a přitlačením vidličky na kuličku tvarujeme noky. Vaříme v osolené vroucí vodě 8 - 10 minut.
Omáčku připravíme tak, že v horké vodě rozmícháme bujon a metlou zašleháme máslo nakrájené na kostky.
Podobné recepty
- » Jehněčí kotlety - grilované
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí kotlety alla romana
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí kotlety s avokádovým pyré
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kotlety s trouby
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kotlety na kalvadosu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307972) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy