Jehněčí kotlety s rozmarýnovou krustou a noky

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí kotlety s rozmarýnovou krustou a noky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Hřbetní kosti nožem důkladně oškrábeme. Osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dokřupava. Poté maso dopečeme v troubě rozehřáté na 180 ´C 12 minut.

Mezitím otrháme z větviček jednotlivé lístečky rozmarýnu a nasekáme velmi najemno. Promísíme se strouhankou a orestujeme na pánvi do zlatavé barvy. Upečené kotletky potřeme na vrchní straně pod kostí hořčicí a přitlačíme do rozmarýnové strouhanky. Nakrájíme.

Na bramborové noky omyjeme brambory, do pekáčku nasypeme na dno sůl a rozprostřeme omyté brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160´C 1hodinu. Brambory vychladíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hladkou mouku, bramborový škrob, osolíme a vypracujeme těsto. Ihned zpracujeme, aby těsto nezřídlo. Vytvoříme válečky, tupou stranou nože odkrajujeme jednotlivé noky.

Z každého noku vyválíme kuličku a přitlačením vidličky na kuličku tvarujeme noky. Vaříme v osolené vroucí vodě 8 - 10 minut.

Omáčku připravíme tak, že v horké vodě rozmícháme bujon a metlou zašleháme máslo nakrájené na kostky.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist