Domácí prejt

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

  • Vepřová hlava 0.5 ks
  • Sůl 1 lžička
  • Větší cibule 1 ks
  • Vepřový bůček 500 g
  • Olej na smažení 1 l
  • Bílá veka 1.5 ks
  • Vepřová játra 200 g
  • Česnek 1 ks
  • Jemně nadrcená majoránka 1 lžička
  • Mleté nové koření 1 lžička
  • Mletý pepř 1 lžička
  • Mletý zázvor 1 špetka
  • Citronová kůra nastrouhaná 1 špetka
  • Vývar z masa dle potřeby 1 hrnek
  • KROMĚ TOHO
  • Vepřová střívka 30 ks
  • Zaostřené špejle 1 balení

Doba přípravy: 220 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Hlavu omyjeme a vydrhneme kartáčem. Vložíme ji do vroucí osolené vody, asi po hodině přidáme oloupanou cibuli a bůček a vše uvaříme téměř doměkka. Veku nakrujíme na kostičky a namočíme je do vody.



2. Uvařené maso necháme vychladnout na válu. Po vychladnutí je nasekáme na kostičky o hraně přibližně 5 mm. Vše vložíme do velké mísy, přidáme umletá syrová játra, nakrájenou cibuli a vymačkanou veku. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, novým kořením, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou a důkladně rukama promícháme. Když se nám bude zdát prej příliš tuhý, přidáme trochu horkého vývaru a opět zamícháme.



3. Hotový prejt plním buď do jitrnic nebo ho rozložíme do pekáče vymazaného sádlem a v troubě vyhřáté na 150°C a pečeme asi 40 minut.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist