Hovězí steaky s rajčaty v bazalce

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí steaky s rajčaty v bazalce

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Hovězí steaky ze svíčkové po ( 150 - 200 g ) 4 ks
  • Zralé cherry rajčata 250 g
  • Menší cuketa nakrájená na plátky 1 ks
  • Panenský olivový olej 1 dl
  • Bazalka 3 snítka
  • Pažitka 1 lžíce
  • Černý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Sůl - dle chuti 1 špetka
  • Olej nebo slanina na potření grilu 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Steaky lehce naklepeme nebo jen rozmačkáme dlaní. Opepřete je, potřete olejem a nechte 30 minut odležet.



2. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte je s nasekanou bazalkou, pažitkou, pepřem, olejem a solí a uložte v chladu.



3. Maso osolte a zprudka pečte na olejem nebo slaninou potřené mřížce grilu. Pečte medium - dorůžova - asi 3 minuty z každé strany. Ke konci grilování krátce opečte plátky cukety. Hotový steak vložte na talíř a doplňte jej cuketou a částí rajčátek, zbylá rajčata podávejte stranou v misce.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist