Špikovaná vepřová kotleta

Kategorie: Maso

Autor:

Špikovaná vepřová kotleta

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do špalíku kotlety uděláme z obou stran několik zářezů nožem a do každého otvoru zasuneme proužek špeku. Vepřovou kotletu ještě nahoře jemně nařízneme do tvaru mřížky, potřeme olivovým olejem, posypeme kořením, solí a pepřem. Necháme alespoň půl hodiny uležet.

Mrkev oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na silnější plátky.

Do pekáče nalijeme trochu olivového oleje a rozetřeme. Na dno narovnáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, slaninu a na vrstvu zeleniny a slaniny položíme prošpikovanou a okořeněnou vepřovou kotletu. Zakryjeme vrchním pekáčem nebo poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 150 °C asi 2 hodiny. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou, případně podle potřeby podléváme trochou vody. Ke konci přípravy maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, maso do pekáče znovu vložíme a pečeme asi 15 minut bez poklice. Upečené maso je měkké a se zlatavou kůrkou.

Upečenou vepřovou kotletu nařežeme na slabé plátky, polijeme vypečenou šťávou se zeleninou. Vyzkoušejte ji podávat s usmaženými cibulovými kroužky a budete překvapeni kombinací chutí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist