Domácí tlačenka

Kategorie: Maso

Autor:

Domácí tlačenka

Suroviny

Porce: 3 + –
  • Vařené vepřové maso 1 kg
  • Vařené vepřové jazyky 3 ks
  • Kůže vařené z vepřových nožiček 5 ks
  • Vývar z nožiček 1 l
  • Česnek 6 stroužek
  • Majoránka 4 lžička
  • Pepř, sůl 1 lžička
  • Obaly na tlačenku - 10 cm 2 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřové nožičky dobře očistíme, omyjeme a dáme vařit. Necháme chvilku povařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě jednou. Při třetím zalití vodou nožičky osolíme a necháme vařit do úplného rozvaření kůží. Nožičky obereme a umeleme. Vepřové jazyky opereme, ořežeme nevzhledné maso, vložíme do teplé osolené vody a vaříme do změknutí. Vepřové plecko také opereme a dáme vařit do teplé osolené vody. Můžeme vařit spolu s jazyky, ale ty se budou vařit déle. Jazyky po uvaření sloupneme ( bílý povlak) . Všechno vařené maso nakrájíme na kostky, vložíme do velké mísy (kastrolu) a přidáváme ostatní ingredience. Umleté kůže z nožiček vložíme do vývaru z nich a chvíli povaříme. Pokud máme menší množství vývaru, přidáme vývar z masa ( bez tuku). Majoránku a česnek spaříme naběračkou horkého vývaru - pro zjemnění. Do mísy k nakrájenému masu přilijeme mleté kůže s vývarem, přidáme spařený česnek s majoránkou, pepř a podle chuti dosolíme. Teplé plníme do tlačenkových obalů . Oba konce obalu obtočíme potravinářským provázkem, pevně zavážeme na uzle, přehneme obal a opět pevně zavážeme na uzle. Tlačenky necháme vychladnout do druhého dne. Není potřeba je povařit ve vodě, proto musí být maso měkké.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist