Vepřová kýta v pivní omáčce
Kategorie: Maso
Autor: Suzannka

Suroviny
- Vepřová kýta uzená 500 g
- Pivo 3 ks
- Voda 2 l
- Vývar 300 ml
- Hladká mouka 1 špetka
- Cibule 1 ks
- Máslo 150 g
- Tvrdý chléb 2 plátek
- Žampiony 150 g
- Mletý pepř 1 špetka
- Šafrán 1 šálek
- Křen 1 špetka
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Libové uzené maso z kýty (šunku) dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, pivem a uvaříme doměkka. Mezitím připravíme pivní omáčku (viz níže). Šunku nakrájíme na porce a na ně přes cedník nalijeme provařenou omáčku, přidáme nastrouhaný křen, na másle podušené žampiony, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme u tepla rozležet. Podáváme z houskovým knedlíkem.
Pivní omáčka: Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na ropzpáleném másle dorůžova. Přidáme hladkou mouku a umícháme hnědou jíšku. Zalijeme vývarem nejlépe z uzeného masa, asi 200 ml piva a přidáme chléb rozmočený ve zbytku světlého piva. Ochutíme pepřem, šafránem a podle chuti osolíme. Omáčku vaříme nejméně půl hodiny až je hladká a nažloutlé barvy.
Pivní omáčka: Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na ropzpáleném másle dorůžova. Přidáme hladkou mouku a umícháme hnědou jíšku. Zalijeme vývarem nejlépe z uzeného masa, asi 200 ml piva a přidáme chléb rozmočený ve zbytku světlého piva. Ochutíme pepřem, šafránem a podle chuti osolíme. Omáčku vaříme nejméně půl hodiny až je hladká a nažloutlé barvy.
Podobné recepty
- » Vepřová kýta po selsku
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 72x) - » Vepřová kýta na česneku
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Vepřová kýta na špeku
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Frankfurtská vepřová kýta
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 31x) - » Vepřová kýta na slanině a majoránce
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 10x) - » Vepřová kýta se sterilovanou paprikou a kozími rohy
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307971) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy