Kapr po husarsku
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- kapr 1 ks
- máslo 2 lžíce
- mrkev 1 ks
- petržel kořen 1 ks
- celer 1 ks
- muškátový oříšek 1 balíček
- pepř mletý 1 balíček
- citronová šťáva 2 lžička
- olej olivový 6 lžička
- sůl 2 lžička
- šalotka 4 ks
- rybí vývar 3 dl
- majonéza 4 lžíce
- žloutek 2 ks
- kapari 1 lžička
- sardelová pasta 1 lžička
- hořčice plnotučná 1 kelímek
- petržel zelená 1 hrst
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kapra vykucháme , aby v břiše zůstal co nejmenší otvor , dobře
vypláchneme vodou. Připravíme nádivku ze dvo lžic osoleného
másla a 6-ti lžic nastrouhané zeleniny pepře a muškátového oříšku.
Nádivkou kapra naplníme a zašijeme. Potom kapra na několik hodin
naložíme do marinády připravené z citronové šťávy , oleje a
nasekaných šalotek. Uleženého kapra pozvolna pečeme za častého
podlévání rybím vývarem.
Podáváme s remuládovou omáčkou kterou připavíme z majonézy ,
do které vetřeme uvařené žloutky , přidáme usekanou zelenou
petrželku , usekané kapary , sardelovou pastu a hořčici. Směs
promícháme s horkou vydušenou omáčkou , dáme do omáčníku.
vypláchneme vodou. Připravíme nádivku ze dvo lžic osoleného
másla a 6-ti lžic nastrouhané zeleniny pepře a muškátového oříšku.
Nádivkou kapra naplníme a zašijeme. Potom kapra na několik hodin
naložíme do marinády připravené z citronové šťávy , oleje a
nasekaných šalotek. Uleženého kapra pozvolna pečeme za častého
podlévání rybím vývarem.
Podáváme s remuládovou omáčkou kterou připavíme z majonézy ,
do které vetřeme uvařené žloutky , přidáme usekanou zelenou
petrželku , usekané kapary , sardelovou pastu a hořčici. Směs
promícháme s horkou vydušenou omáčkou , dáme do omáčníku.
Poznámka:
Kapra podáváme s vařenými brambory a přelijeme omáčkou.Podobné recepty
- » Kapr pečený na másle
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Rybí salát z kapra
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Obalovaný kapr
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Kapr dušený v zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tatarský biftek z kapra
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Kapr v křupavém kabátku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kapr (nebo jiná ryba) v aspiku
(Hodnocení: 2.8 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy