Vepřové kotletky na pomerančích s brambory
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- olej 1 lžíce
- horká voda 2 lžíce
- vepřová kotleta (s kostí) 4 ks
- cukr 1 špetka
- omáčka
- masox - šťáva pod maso 1 kostka
- podle chuti
- koření na americké brambory 2 lžíce
- brambory 7 ks
- pepř mletý 1 ks
- provensálské bylinky 1 ks
- sůl 1 ks
- rozmarýn 1 ks
- med 2 lžíce
- cibule (větší) 2 ks
- drcený kmín 1 ks
- podle potřeby
- máslo 1 ks
- pomeranč 5 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejprve si připravíme - naložíme maso. Do misky si vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů (stačí vymačkat ručně, klidně i s trochou dužiny). Přidáme 1-2 lžíce medu, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (provensálské, rozmarýnu, dle chuti - já dala i špetku adžiky a špetku bazalky - neměla jsem samotnou rozmarýnu, tak jsem zaměnila provensálským kořením). Přidáme 1 lžíci oleje, 1-2 lžíce horké vody (aby se lépe rozpustil med). Rozmícháme, vložíme maso a dáme na půl hodinky - hodinku do lednice.
Mezitím si vymažeme pekáček (já použila remosku). Nakrájíme si 2 velké cibule na menší kousky nebo plátky. Zbylé 3 pomeranče si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory buď oloupeme, nebo řádně očistíme a necháme se slupkou, nakrájíme je na kolečka, půlkolečka, měsíčky,... jak má každý rád, jen se snažíme, aby byly kousky přibližně stejně velké a tlusté, aby se dobře propekly.
Do vymazané formy (pekáče, remosky, zapékací misky) vsypeme polovinu nakrájené cibule a pokryjeme s ní dno. Na ní naskládáme brambory tak, abychom z nich vytvořili jednu souvislou vrstvu. Brambory posypeme kořením na americké brambory. Na to poklademe plátky pomerančů. Opět do jedné souvislé vrstvy. Vyjmeme maso z lednice a poskládáme ho na pomeranče.
Okolo masa poskládáme zbylé brambory, které pouze posolíme a pokmínujeme. Na maso vyskládáme zbylé pomerance. Celé opět zasypeme druhou polovinou nakrájené cibule. Nálev, ve kterém bylo maso naloženo, necháme na podlévání.
Pečeme do měkka. Slijeme výpek - šťávu, do kastrůlku a přidáme kostku Masox - šťáva pod maso. Povaříme, dle potřeby přidáme cukr, sůl, pepř a zahustíme nebo naředíme.
Podáváme ozdobené plátkem čerstvého pomeranče a lístečky bazalky.
Mezitím si vymažeme pekáček (já použila remosku). Nakrájíme si 2 velké cibule na menší kousky nebo plátky. Zbylé 3 pomeranče si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory buď oloupeme, nebo řádně očistíme a necháme se slupkou, nakrájíme je na kolečka, půlkolečka, měsíčky,... jak má každý rád, jen se snažíme, aby byly kousky přibližně stejně velké a tlusté, aby se dobře propekly.
Do vymazané formy (pekáče, remosky, zapékací misky) vsypeme polovinu nakrájené cibule a pokryjeme s ní dno. Na ní naskládáme brambory tak, abychom z nich vytvořili jednu souvislou vrstvu. Brambory posypeme kořením na americké brambory. Na to poklademe plátky pomerančů. Opět do jedné souvislé vrstvy. Vyjmeme maso z lednice a poskládáme ho na pomeranče.
Okolo masa poskládáme zbylé brambory, které pouze posolíme a pokmínujeme. Na maso vyskládáme zbylé pomerance. Celé opět zasypeme druhou polovinou nakrájené cibule. Nálev, ve kterém bylo maso naloženo, necháme na podlévání.
Pečeme do měkka. Slijeme výpek - šťávu, do kastrůlku a přidáme kostku Masox - šťáva pod maso. Povaříme, dle potřeby přidáme cukr, sůl, pepř a zahustíme nebo naředíme.
Podáváme ozdobené plátkem čerstvého pomeranče a lístečky bazalky.
Podobné recepty
- » Voňavé vepřové kotletky se zelím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové kotletky na šalvěji s kukuřicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x) - » Vepřové na slanině
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 35x) - » Vepřové nudličky na kari s ananasem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Vepřové výpečky
(Hodnocení: 1.7 - hlasovalo 50x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 56x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307958) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy