Vepřové kari na houbách

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové kari na houbách

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Thajsko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vybereme dobrou a masitou vepřovou krkovici, kterou zbavíme blan a příliš tučných částí a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Žampiony nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Ideální jsou ovšem hřiby nebo jiné lesní houby, mohou být i sušené.

Nakrájenou cibuli a česnek podusíme, přidáme pepř, mleté chilli, kari pastu a kurkumu. Dále přidáme nakrájenou vepřovou krkovici a houby. Vepřové maso necháme zatáhnout za stálého míchání, až pustí šťávu.

Poté podlijeme vodou, aby bylo maso zakryto a dusíme za občasného míchání, až je maso téměř hotové. Obvykle to trvá hodinu. Postupně doladíme chuť přidáním sojové omáčky a ústřicové omáčky.

Po hodině až 70 minutách pomalého vaření přidáme celou konzervu kokosového mléka nebo krému a necháme vařit ještě asi 15 minut. Jídlo mícháme a upravíme chuť dosolením nebo přidáním omáček.

Pro pikantnější chuť můžeme přidat několik centimetrů sardelové pasty nebo dvě sardelky z konzervy. Na závěr zaprášíme moukou, nebo zahustíme solamylem. Důležité je, aby vzniklo dostatečné množství hustší omáčky.

Vepřové kari na houbách podáváme s čerstvě uvařenou rýží. Jídlo lze připravit také v hrnci na pomalé vaření. Podušené maso pak vložíme večer se všemi ingrediencemi do pomalého hrnce, nastavíme teplotu kolem 80 °C a v klidu jdeme spát. Jídlo je ráno hotové.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist