Vepřové kari na houbách
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- olej 4 lžíce
- chilli paprička 1 ks
- mletý černý pepř 1 lžička
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- kurkuma 1 lžíce
- kokosové mléko 1 plechovka
- zelená curry pasta 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 ks
- houby 250 g
- sójová omáčka 2 lžíce
- vepřová krkovice 700 g
- podle potřeby
- mouka 1 ks
- příloha
- rýže 200 g
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Thajsko
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vybereme dobrou a masitou vepřovou krkovici, kterou zbavíme blan a příliš tučných částí a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Žampiony nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Ideální jsou ovšem hřiby nebo jiné lesní houby, mohou být i sušené.
Nakrájenou cibuli a česnek podusíme, přidáme pepř, mleté chilli, kari pastu a kurkumu. Dále přidáme nakrájenou vepřovou krkovici a houby. Vepřové maso necháme zatáhnout za stálého míchání, až pustí šťávu.
Poté podlijeme vodou, aby bylo maso zakryto a dusíme za občasného míchání, až je maso téměř hotové. Obvykle to trvá hodinu. Postupně doladíme chuť přidáním sojové omáčky a ústřicové omáčky.
Po hodině až 70 minutách pomalého vaření přidáme celou konzervu kokosového mléka nebo krému a necháme vařit ještě asi 15 minut. Jídlo mícháme a upravíme chuť dosolením nebo přidáním omáček.
Pro pikantnější chuť můžeme přidat několik centimetrů sardelové pasty nebo dvě sardelky z konzervy. Na závěr zaprášíme moukou, nebo zahustíme solamylem. Důležité je, aby vzniklo dostatečné množství hustší omáčky.
Vepřové kari na houbách podáváme s čerstvě uvařenou rýží. Jídlo lze připravit také v hrnci na pomalé vaření. Podušené maso pak vložíme večer se všemi ingrediencemi do pomalého hrnce, nastavíme teplotu kolem 80 °C a v klidu jdeme spát. Jídlo je ráno hotové.
Nakrájenou cibuli a česnek podusíme, přidáme pepř, mleté chilli, kari pastu a kurkumu. Dále přidáme nakrájenou vepřovou krkovici a houby. Vepřové maso necháme zatáhnout za stálého míchání, až pustí šťávu.
Poté podlijeme vodou, aby bylo maso zakryto a dusíme za občasného míchání, až je maso téměř hotové. Obvykle to trvá hodinu. Postupně doladíme chuť přidáním sojové omáčky a ústřicové omáčky.
Po hodině až 70 minutách pomalého vaření přidáme celou konzervu kokosového mléka nebo krému a necháme vařit ještě asi 15 minut. Jídlo mícháme a upravíme chuť dosolením nebo přidáním omáček.
Pro pikantnější chuť můžeme přidat několik centimetrů sardelové pasty nebo dvě sardelky z konzervy. Na závěr zaprášíme moukou, nebo zahustíme solamylem. Důležité je, aby vzniklo dostatečné množství hustší omáčky.
Vepřové kari na houbách podáváme s čerstvě uvařenou rýží. Jídlo lze připravit také v hrnci na pomalé vaření. Podušené maso pak vložíme večer se všemi ingrediencemi do pomalého hrnce, nastavíme teplotu kolem 80 °C a v klidu jdeme spát. Jídlo je ráno hotové.
Podobné recepty
- » Vepřové nudličky na kari s ananasem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Vepřové kari medailonky
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Vepřové řízky dušené na kari
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové karí s kapustičkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové kousky s fazolkami na thajském kari
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x) - » Vepřové na slanině
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 35x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017433) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316293) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234581) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131894) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy