Ruský candát
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- máslo 100 g
- candát 4 ks
- bobkový list 1 ks
- smetana ke šlehání 500 ml
- žloutek 1 ks
- bílé víno 250 ml
- rajský protlak 1 lžíce
- cibule 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- celý černý pepř 3 kulička
- na ozdobu
- citron 0.5 ks
- kaviár 1 lžíce
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Rusko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Porce candáta očistíme, opláchneme a osušíme.
Máslo rozpustíme, zpěníme na něm cibuli, přidáme koření a osolené porce candáta z obou stran dobře opečeme. Po opečení podlijeme bílým vínem a podusíme.
Hotového candáta přendáme do porcelánové misky a uchováme teplého.
Výpek zaprášíme moukou, opražíme, přidáme rajský protlak, trochu vývaru, rozvaříme a přecedíme.
Ve smetaně rozšleháme žloutek a vmícháme do uvařené omáčky, kterou již pouze prohřejeme, ale nevaříme.
Na talíře rozdělíme porce candáta, přelijeme omáčkou a zdobíme kolečkem citronu, na které dáme trošku kaviáru.
Máslo rozpustíme, zpěníme na něm cibuli, přidáme koření a osolené porce candáta z obou stran dobře opečeme. Po opečení podlijeme bílým vínem a podusíme.
Hotového candáta přendáme do porcelánové misky a uchováme teplého.
Výpek zaprášíme moukou, opražíme, přidáme rajský protlak, trochu vývaru, rozvaříme a přecedíme.
Ve smetaně rozšleháme žloutek a vmícháme do uvařené omáčky, kterou již pouze prohřejeme, ale nevaříme.
Na talíře rozdělíme porce candáta, přelijeme omáčkou a zdobíme kolečkem citronu, na které dáme trošku kaviáru.
Podobné recepty
- » Hrníčkové knedlíčky podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 24x) - » Tátův štrůdl z pomazánkového másla podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 20x) - » Trdelník podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 24x) - » Extra rychlá svíčková pro začátečníky od Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Tvarohové nanuky podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 15x) - » Chřestová polévka podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 3.5 - hlasovalo 2x) - » Chléb bez hnětení podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 1.11 - hlasovalo 9x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316453) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234773) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131941) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy