Lehké Sushi

Kategorie: Maso

Autor:

Lehké Sushi

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Japonsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Příprava sushi je opletena všemi možnými složitými postupy, ale existuje způsob, jak ho udělat levně, chutně a rychle.

Vím, že na správné sushi musíme mít čerstvého tuňáka nebo lososa. Je však možné tyto ingredience nahradit uzeným lososem a tuňákem z konzervy. Výsledek bude určitě stát za to.

Speciální přísady, které budeme potřebovat je: mořská řasa, wasabi, sojová omáčka, sushi rýže (ale dá se nahradit i normální rýží), a speciální podložka ze špejlí, (kterou si ale šikovný člověk dokáže udělat doma i sám).

Další ingredience, které jsou lehké sehnat jsou uzený losos, tuňák v konzervě a různé druhy ovoce nebo zeleniny. Každý si může vybrat podle chuti. Já rád přidávám buď okurek, avokado, nebo např. mango.

Nejdříve dáme vařit rýži - na cca 15 min. Nesmí být převařená, aby se příliš nelepila. Osolíme ji a také trochu ocukrujeme. (Popř. můžeme přidat speciální olej na sushi). Rýži necháme vychladnout a mezitím si nakrájíme zeleninu či ovoce, kterou chceme do sushi přidat. Až je rýže chladná, začneme ji klást na mořskou řasu, která musí být položena na podložce za špejlí. Nerozprostřeme ji na celou plochu, ale necháme cca 1 cm na konci řasy (aby se dala dobře zabalit). Doprostřed vložíme ovoce či zeleninu a vedle toho uzeného lososa či tuňáka. Opatrně pak zabalíme a specialita je na světě.

Na misku pak můžeme dát trochu wasabi a do druhé misky trochu sojové omáčky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist