Lehké Sushi
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 1 špetka
- avokádo 1 ks
- uzený losos 1 balíček
- mořská řasa 5 ks
- rýže 2 balíček
- mango 1 ks
- okurek 1 ks
- cukr 1 špetka
- tuňák 1 plechovka
- sojová omáčka 10 ml
- wasabi 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Japonsko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Příprava sushi je opletena všemi možnými složitými postupy, ale existuje způsob, jak ho udělat levně, chutně a rychle.
Vím, že na správné sushi musíme mít čerstvého tuňáka nebo lososa. Je však možné tyto ingredience nahradit uzeným lososem a tuňákem z konzervy. Výsledek bude určitě stát za to.
Speciální přísady, které budeme potřebovat je: mořská řasa, wasabi, sojová omáčka, sushi rýže (ale dá se nahradit i normální rýží), a speciální podložka ze špejlí, (kterou si ale šikovný člověk dokáže udělat doma i sám).
Další ingredience, které jsou lehké sehnat jsou uzený losos, tuňák v konzervě a různé druhy ovoce nebo zeleniny. Každý si může vybrat podle chuti. Já rád přidávám buď okurek, avokado, nebo např. mango.
Nejdříve dáme vařit rýži - na cca 15 min. Nesmí být převařená, aby se příliš nelepila. Osolíme ji a také trochu ocukrujeme. (Popř. můžeme přidat speciální olej na sushi). Rýži necháme vychladnout a mezitím si nakrájíme zeleninu či ovoce, kterou chceme do sushi přidat. Až je rýže chladná, začneme ji klást na mořskou řasu, která musí být položena na podložce za špejlí. Nerozprostřeme ji na celou plochu, ale necháme cca 1 cm na konci řasy (aby se dala dobře zabalit). Doprostřed vložíme ovoce či zeleninu a vedle toho uzeného lososa či tuňáka. Opatrně pak zabalíme a specialita je na světě.
Na misku pak můžeme dát trochu wasabi a do druhé misky trochu sojové omáčky.
Vím, že na správné sushi musíme mít čerstvého tuňáka nebo lososa. Je však možné tyto ingredience nahradit uzeným lososem a tuňákem z konzervy. Výsledek bude určitě stát za to.
Speciální přísady, které budeme potřebovat je: mořská řasa, wasabi, sojová omáčka, sushi rýže (ale dá se nahradit i normální rýží), a speciální podložka ze špejlí, (kterou si ale šikovný člověk dokáže udělat doma i sám).
Další ingredience, které jsou lehké sehnat jsou uzený losos, tuňák v konzervě a různé druhy ovoce nebo zeleniny. Každý si může vybrat podle chuti. Já rád přidávám buď okurek, avokado, nebo např. mango.
Nejdříve dáme vařit rýži - na cca 15 min. Nesmí být převařená, aby se příliš nelepila. Osolíme ji a také trochu ocukrujeme. (Popř. můžeme přidat speciální olej na sushi). Rýži necháme vychladnout a mezitím si nakrájíme zeleninu či ovoce, kterou chceme do sushi přidat. Až je rýže chladná, začneme ji klást na mořskou řasu, která musí být položena na podložce za špejlí. Nerozprostřeme ji na celou plochu, ale necháme cca 1 cm na konci řasy (aby se dala dobře zabalit). Doprostřed vložíme ovoce či zeleninu a vedle toho uzeného lososa či tuňáka. Opatrně pak zabalíme a specialita je na světě.
Na misku pak můžeme dát trochu wasabi a do druhé misky trochu sojové omáčky.
Podobné recepty
- » Lehké koblihy s mákem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Lehké karbanátky se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lehké bylinkové máslo
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Něco sladkého, lehkého a ovocného
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lehké ananasové smoothie
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lehké pestrobarevné osvěžení
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lehké sněhové pusinky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234627) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131901) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy