Domácí klobásy
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 1 ks
- voda 800 ml
- hovězí maso (krk nebo přední) 2 kg
- vepřová plec (bez kosti) 2 kg
- vepřový bok (bez kůže,bez kostí) 6 kg
- oblíbené koření 1 ks
- vepřová střeva 1 balení
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Chystáte oslavu, venkovní párty nebo jen posezení s kamarády? To vám určitě přijdou vhod domácí klobásy.
Nejprve si zajdeme k řezníkovi pro kvalitní maso. Připravíme si dvě nádoby.
Na prkénku si rozkrájíme hovězí maso a osolíme. To samé s vepřovým masem. Nyní bude maso odpočívat (musí se uležet) při teplotě 5 - 7°C. A to 3 dny.
Po uplynutí, si 1 kg vepřového bůčku umeleme na strojku na jemné desce. To samé uděláme s 2 kg hovězího masa.
Ostatní maso si nameleme na strojku na desce (na hrubé - 16 mm).
Do jemně namletého masa přidáme vodu smíchanou se svým oblíbeným kořením.
K tomu nyní přidáme maso, které máme již namleté na hrubé desce.
Ingredience smícháme a propracujeme. Naplníme do střev. Potom už budeme udit na 70°C. Udíme zhruba 5-6 hodin. Pak už si stačí jen vychutnávat skvělé domácí klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.
Nejprve si zajdeme k řezníkovi pro kvalitní maso. Připravíme si dvě nádoby.
Na prkénku si rozkrájíme hovězí maso a osolíme. To samé s vepřovým masem. Nyní bude maso odpočívat (musí se uležet) při teplotě 5 - 7°C. A to 3 dny.
Po uplynutí, si 1 kg vepřového bůčku umeleme na strojku na jemné desce. To samé uděláme s 2 kg hovězího masa.
Ostatní maso si nameleme na strojku na desce (na hrubé - 16 mm).
Do jemně namletého masa přidáme vodu smíchanou se svým oblíbeným kořením.
K tomu nyní přidáme maso, které máme již namleté na hrubé desce.
Ingredience smícháme a propracujeme. Naplníme do střev. Potom už budeme udit na 70°C. Udíme zhruba 5-6 hodin. Pak už si stačí jen vychutnávat skvělé domácí klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.
Podobné recepty
- » Domácí klobásy podle Hynka
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 10x) - » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 113x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x) - » Domácí vaječný likér bez vajec
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 21x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy