Něžná jehněčí kýta
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Jehněčí kýta 800 g
- Sůl dle potřeby 1 ks
- Pepř dle potřeby 1 ks
- Česnek 8 stroužek
- Tymián 2 hrst
- Máslo 150 g
- Velké brambory typu A 4 ks
- Anglická slanina 200 g
- Petrželka 1 hrst
- Kapusta 200 g
- Granátová jablka 2 ks
- Nakládaná červená řepa 400 g
- Dresink s balzamikovým octem 1 ks
- Extra panenský olivový olej 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jehněčí kýtu osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji ze všech stran. Maso potřete částí prolisovaného česneku, přidejte hrst tymiánu, lžíci másla a pečte přiklopené při 180°C asi 60 minut. Mezitím nakrájejte brambory i se slupkou na kolečka. Ta proložte plátky slaniny, propíchněte špejlí, potřete 50 g másla a pečte 30 minut při 180°C. Zbytek másla smíchejte se 2 stroužky prolisovaného česneku, tymiánem a petrželkou, ochuťte a promíchejte. Vložte do sáčku a nechte v chladu ztuhnout. Kapustu krátce povařte, nechte vychladnout a nakrájejte na kousky. Smíchejte ji se semínky granátového jablka a nakrájenou řepou, dochuťte dresinkem z balzamika a oleje. Kýtu podávejte s bylinkovým máslem, pečenými bramborami a kapustovým salátem.
Podobné recepty
- » Něžná pomazánka z mascarpone
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bebe řez, jak ho neznáte
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy