Kuracia pečeň na víne so skaramelizovanou cibuľou
Kategorie: Maso
Autor: Pusta
Suroviny
- kuracia peeň 600 g
- cibuľa veľká 3 ks
- cukor kryštál 1 lžička
- soľ 1 lžička
- čerstvo mleté čierne korenie 1 lžička
- husacia masť 4 lžíce
- víno Marshala 150 ml
- petržlenová vňať 1 svazek
- nové zemiaky 600 g
- čerstvé maslo 60 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Bez lepku
Způsob přípravy: Pražení
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 4
Postup:
Kuraciu pečeň zbavíme nepotrebných častí, umyjeme, necháme okvapkať na cedníku, prekrojíme na polovicu a poriadne osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Zemiaky očistíme, pokrájame na polovičku, petržlenovú vňať posekáme. Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Na suchej rozpálenej panvici skaramelizujeme cukor do hneda, pridáme 2 lyžice husacej masti, rozohrejeme, skaramelizujeme na nej cibuľu do hneda za stáleho miešania na strednom plameni asi 15 minút, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a premiešame, skaramelizovanú cibuľu vyberieme na tanier, prikryjeme alobalom a udržiavame v teple. Na panvici rozpálime dalšie dve lyžice husacej masti, na rozpálenej masti prudko opekáme kuraciu pečeň z každej strany za stáleho obracania, len 3 až 4 minúty, vnútri má zostať mäkkučká a ružová s jemnou chrumkavou kôrčičkou na povrchu, o správnom prepečení sa presvedčíme vpichom ihlou, nesmie vytekať krvavá šťava, dlhšie neopekáme a zatiaľ nesolíme, aby nestvrdla. Hotovú pečeň vyberieme na tanier, prikryjeme alobalom, uchovávame v teple. Do výpeku prilejeme víno Marshala, privedieme do varu a usilovne odškrabávame chutný výpek od panvice, zredukujeme prudkým varom na polovicu. Zatiaľ uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme, horúce zmiešame s maslom a posypeme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou. Horúcu pečeň na tanieri osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, podlejeme chutným výpekom s Marshalou, servírujeme so skaramelizovanou cibuľou a s novými zemiakmi.
Poznámka:
Ide o rýchly a chutný recept z francúzskej kuchyne, vhodný na obed či večeru pre nečakanú návštevu alebo na sviatočný deň.Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 367x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 56x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy