Hovězí kotlík s mrkví a houbami
Kategorie: Maso
Autor: sarysek
Suroviny
- hovězí maso 500 g
- mrkev 4 ks
- cibule 2 ks
- žampiony 100 g
- sůl a pepř podle chuti 1 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- sádlo 2 lžíce
- červené víno 200 ml
- chilli paprička 2 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé jemné kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibulku pomalu osmažíme dozlatova.
Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a necháme přibližně 10 minut smažit, dokud nepustí šťávu.
Poté na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Vše promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Do omáčky přidáme červené víno a necháme při snížené teplotě 10 minut probublat.
Omáčku ochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.
Hotovou omáčku podáváme společně s vařenými brambory a pokrájenými chilli papričkami.
Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a necháme přibližně 10 minut smažit, dokud nepustí šťávu.
Poté na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Vše promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Do omáčky přidáme červené víno a necháme při snížené teplotě 10 minut probublat.
Omáčku ochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.
Hotovou omáčku podáváme společně s vařenými brambory a pokrájenými chilli papričkami.
Podobné recepty
- » Irský hovězí kotlík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012726) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 291660) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236108) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223320) - » Couračka
(Navštívilo: 150664) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128284) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112868)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy