Vepřová pečeně Carioca
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- vepřová krkovice 800 g
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužek
- citrónová šťáva 2 lžíce
- sůl, pepř, kmín, bobkový list, tymián 1 ks
- bílé víno 250 ml
- hořčice 4 lžíce
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřovou krkovici opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Bobkový list rozmělníme. Krkovici potřeme česnekem, posypeme kmínem, tymiánem, bobkovým listem a cibulí. Vložíme do kastrolu vymazaného sádlem a přelijeme citronovou šťávou. Zakryjeme a necháme v lednici odležet přes noc.
Druhý den vložíme kastrol s masem do předehřáté trouby a zapečeme. Potom pečeni potřeme hořčicí, podlijeme vínem a dál pečeme doměkka.
Upečené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zředíme malým množstvím vody a odvaříme připečenou šťávu. Podle potřeby šťávu dochutíme solí a špetkou pepře.
Plátky pečeně rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou šťávou. Jako příloha je vhodné dušené zelí a bramborové noky s osmaženou cibulkou.
Druhý den vložíme kastrol s masem do předehřáté trouby a zapečeme. Potom pečeni potřeme hořčicí, podlijeme vínem a dál pečeme doměkka.
Upečené maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zředíme malým množstvím vody a odvaříme připečenou šťávu. Podle potřeby šťávu dochutíme solí a špetkou pepře.
Plátky pečeně rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou šťávou. Jako příloha je vhodné dušené zelí a bramborové noky s osmaženou cibulkou.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Vepřová pečeně plněná švestkami
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 21x) - » Brašovská drobná vepřová pečeně
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Francouzská vepřová pečeně
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Vepřová pečeně na víně
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Velikonoční vepřová pečeně na zelí
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Vepřová uzenářská pečeně
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017276) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315509) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237734) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233490) - » Couračka
(Navštívilo: 150836) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131532) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113860)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy