Řízky pod sněhem

Kategorie: Maso

Autor:

Řízky pod sněhem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Řízky po okrajích nařízneme‚ naklepeme‚ posypeme grilovacím kořením‚ jemně osolíme‚ pokapeme olejem a dáme na 6–10 hodin (nebo přes noc) do lednice uležet.
Maso z obou stran opečeme na oleji‚ položíme na vymaštěný pekáč nebo na plech a necháme vychladnout.
Vajíčka rozbijeme a každý žloutek dáme do samostatné misky. Z bílků ušleháme tuhý sníh‚ který rozdělíme na plátky masa. Do každé sněhové kupičky uděláme jamku‚ do které opatrně vlijeme žloutek.

Vše posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C 25–30 minut. Podáváme s bramborem a zeleninovou přílohou.

Poznámka:

Udělej menší řízečky z vepřové panenky. Je dražší, ale má velice šťavnaté maso. Charakteristickým rysem panenky jsou jemná vlákna, navíc je maso křehké, libové a obsahuje mnoho bílkovin.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist