Vepřový bůček pečený v zelí

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřový bůček pečený v zelí

Suroviny

Porce: 4 + –
  • bůček s kostí 1 kg
  • sůl podle potřeby 1 ks
  • kysané zelí 500 g
  • trocha kmínu 1 ks
  • voda 200 ml

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso omyjeme a nakrájíme na porce velké asi 150 g. Jednotlivé kousky osolíme a položíme na pekáč kůží dolů tak, aby měly kolem sebe dostatek místa. Přidáme kysané zelí, rozhrneme je mezi jednotlivé kousky masa a do kraje až ke stěnám pekáče. Zelí nevymačkáváme, použijeme i lák, vše podlijeme vodou a maso ještě posypeme kmínem.

Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení s ničím nehýbeme, neotáčíme, pouze hlídáme, aby se jídlo nepřipálilo. Můžeme podle potřeby přilít vodu.
Bůček v zelí podáváme s knedlíkem nebo jen tak s čerstvým chlebem.

Poznámka:

Nejlepší je libovější bůček, který připravujeme i s kostmi. Při pečení se maso se zelím krásně chuťově prolne, zelí odebere část tuku. Pokrm podáváme ihned po dopečení, to je nejlahodnější.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist