Vepřový tokáň s tarhoňa

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Maďarsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky a pořádně opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do zlatohněda. Cibule musí být téměř hnědá. Když by měla již tendenci se připalovat, tak přilijeme trochu vody a necháme ji odpařit a postup opakujeme. Takto docílíme hnědé cibule, která se nám nespálí.

Přisypeme opepřené nudličky z vepřové kýty a promícháme s osmahnutou cibulkou. Maso necháme zatáhnout. Přidáme trochu bílého vína, rajský protlak, prolisovaný česnek a necháme vydusit na šťávu. Až nám tuk vyjede nahoru, zaprášíme jej hladkou moukou. Promícháme a přilijeme za stálého míchání zbytek vína a vodu. Poté přidáme pokrájená rajčata, ochutíme dle chuti kmínem, majoránkou a solí a povaříme.



Dále si připravíme tarhoňa těstoviny:

Z hrubé mouky a vajec vypracujeme hladké tuhé těsto, které nastrouháme na slzičkovém struhadle. Takto nastrouhané těsto vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 7 minut. Po uvaření těstoviny scedíme a trochu prolijeme studenou vodou.



Těstoviny podáváme spolu s tokáňem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist