Vepřový tokáň s tarhoňa
Kategorie: Maso
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Vepřový tokáň:
- Vepřová kýta 600 g
- Hladká mouka 1 lžíce
- Rajský protlak 2 lžíce
- Rajče - malé 2 ks
- Sůl 1 lžička
- Pepř černý mletý 1 lžička
- Bílé víno suché 150 ml
- Majoránka 1 lžička
- Česnek 1 stroužek
- Kmín mletý 1 špetka
- Cibule 1 ks
- Rostlinný olej 4 lžíce
- Tarhoňa(těstoviny):
- Hrubá mouka 350 g
- Vejce 2 ks
- Sůl 1 lžička
- Vroucí voda 2 l
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Maďarsko
Počet porcí: 4
Postup:
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky a pořádně opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do zlatohněda. Cibule musí být téměř hnědá. Když by měla již tendenci se připalovat, tak přilijeme trochu vody a necháme ji odpařit a postup opakujeme. Takto docílíme hnědé cibule, která se nám nespálí.
Přisypeme opepřené nudličky z vepřové kýty a promícháme s osmahnutou cibulkou. Maso necháme zatáhnout. Přidáme trochu bílého vína, rajský protlak, prolisovaný česnek a necháme vydusit na šťávu. Až nám tuk vyjede nahoru, zaprášíme jej hladkou moukou. Promícháme a přilijeme za stálého míchání zbytek vína a vodu. Poté přidáme pokrájená rajčata, ochutíme dle chuti kmínem, majoránkou a solí a povaříme.
Dále si připravíme tarhoňa těstoviny:
Z hrubé mouky a vajec vypracujeme hladké tuhé těsto, které nastrouháme na slzičkovém struhadle. Takto nastrouhané těsto vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 7 minut. Po uvaření těstoviny scedíme a trochu prolijeme studenou vodou.
Těstoviny podáváme spolu s tokáňem.
Podobné recepty
- » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Minutkový vepřový guláš s červenou paprikou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Vepřový guláš z trouby
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 22x) - » Pivní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 8x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Černohorský vepřový řízek
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 31x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002892) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254490) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232594) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212995) - » Couračka
(Navštívilo: 150220) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122575) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110526)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy