Rostbíf s rukolou
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- hovězí roštěná 500 g
- podle potřeby sůl 1 ks
- trocha barevný pepř 1 ks
- olej 150 ml
- worcesterská omáčka 50 ml
- dle potřeby tuk na smažení 1 ks
- rukola 500 g
- parmazán 100 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso očistíme a odblaníme. Vložíme je do misky, osolíme, opepříme a zalijeme olejem a worcesterem. Misku zakryjeme alobalem, uložíme do lednice a necháme nejméně jeden den odležet. Hovězí maso přibližně každé čtyři hodiny otočíme, aby se rovnoměrně marinovalo.
Na pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahneme tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu. Poté rozehřejeme troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C. Hovězí přeložíme na pekáč a dvacet minut pečeme. Pokud dáváme přednost důkladně propečenému masu před růžovým, pak ho necháme v troubě ještě asi o pět minut déle.
Hotové maso vyndáme z trouby, opatrně je přendáme na talíř a opět na deset minut zakryjeme alobalem, aby si odpočinulo.
Na závěr nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a podáváme s lístky rukoly a plátky parmezánu. Vše můžeme zakápnout olivovým olejem.
Na pánvi rozpálíme tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahneme tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu. Poté rozehřejeme troubu na 240 °C, horkovzdušnou na 220 °C. Hovězí přeložíme na pekáč a dvacet minut pečeme. Pokud dáváme přednost důkladně propečenému masu před růžovým, pak ho necháme v troubě ještě asi o pět minut déle.
Hotové maso vyndáme z trouby, opatrně je přendáme na talíř a opět na deset minut zakryjeme alobalem, aby si odpočinulo.
Na závěr nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a podáváme s lístky rukoly a plátky parmezánu. Vše můžeme zakápnout olivovým olejem.
Podobné recepty
- » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 27x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » Anglický rostbíf s jogurtovou omáčkou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Kanapky s pravým rostbifem a křenovým máslem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Obložené chlebíčky s rostbífem a žampionovou majonézou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy