Anglický rostbíf
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Velká Británie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme
2. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva)
3. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme
4. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené
5. Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.
Doporučení:
Servírujeme-li teplé plátky rostbífu, pak je přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory. Místo zeleniny můžeme podávat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku.
Poznámka:
Pokud servírujeme rostbíf za studena, krájíme ho, až bude úplně vychladlý a to na velmi tenké plátky, takřka půsvitné. Studený rostbíf může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků ...
2. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva)
3. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme
4. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené
5. Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.
Doporučení:
Servírujeme-li teplé plátky rostbífu, pak je přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory. Místo zeleniny můžeme podávat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku.
Poznámka:
Pokud servírujeme rostbíf za studena, krájíme ho, až bude úplně vychladlý a to na velmi tenké plátky, takřka půsvitné. Studený rostbíf může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků ...
Poznámka:
podle chuti solíme a pepřímePodobné recepty
- » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 27x) - » Anglický rostbíf s jogurtovou omáčkou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Anglický rostbíf
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 27x) - » Anglický rozbíf s jogurtovou omáčkou
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 35x) - » Anglický rohlík
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 15x) - » Anglický roastbeef
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012935) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 293146) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236160) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223426) - » Couračka
(Navštívilo: 150674) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128348) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy