Anglický rostbíf

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Anglický rostbíf

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Pepř mletý 0.5 lžička
  • Sůl 1 lžička
  • Roštěná nízká 1 kg
  • Worcestereská omáčka 2 lžíce
  • Brandy 2 lžíce
  • Pepř kayenský 2 špetka
  • Olej 4 lžíce

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Velká Británie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Maso opláchněte, osušte a lojový povrch lehce nakrojte na čtverečky.

2.Olej smíchejte s brandy, worcesterem, oběma druhy pepře a povrch masa směsí potřete.

3.Maso nesolte, dejte jej v misce do chladničky a nechte odležet, nejlépe do druhého dne, ale stačí i 2 hodiny.

4.Před přípravou maso z chladničky vyjměte a nechte při pokojové teplotě alespoň 1/2 hodiny.

5.Pak rozpalte troubu na 250°C, rošt potřete olejem, na dno trouby vložte pekáč, aby se tuk a šťáva nenapalovaly na dně trouby.

6.Maso osušte od marinády, osolte a na roštu pečte 1/2 hodiny při nejvyšší teplotě.

7.Poté troubu otevřete maso vyndejte a prstem (v rukavici) zkuste, zda je poddajné a pod tlakem prstu měkké. V tom případě je ještě málo pečené a uvnitř krvavé.

8.Pokud pod tlakem prstu neustupuje, je již uvnitř růžové a krvavá šťáva nevytéká. Jehlicí maso nezkoušíme, protože šťáva vytékat nesmí.

9.Hotový rostbíf na prkénku nakrájejte na tenké plátky a podávejte buď teplý, podlitý šťávou z pekáče, nebo nastudeno jako součást studených mís.

10.Horký rostbíf podávejte s jorkširským pudinkem a čerstvou zeleninou, u nás raději s bramborovými hranolky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist