Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- vyšší plát hovězího pupku 1.5 kg
- italské syrové klobásky Salsiccia 5 ks
- vejce 5 ks
- uzený špek 200 g
- velká cibule 1 ks
- tymiánu 8 snítka
- česnek 3 stroužek
- dle chuti a potřeby olivový olej, hovězí vývar, sůl 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Itálie
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Plát hovězího pupku si nakrájíme na 5 dílů. Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme, opepříme z obou stran.
Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Na jednu klobásku vychází jedno vejce a jeden plát z hovězího pupku.
Do malé misky si nasekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme voňavé pesto, kterým potřeme obalené vejce. Takto ovoněnou kuličku pevně zabalíme o masa a vytvoříme tak úhledné závitky. Převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku.
Uzený špek nakrájíme a necháme na pánvi vyškvařit, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky zatáhlo. Naskládáme do většího hrnce. Ve výpeku ze špeku opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 500 ml vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou doměkka.
Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu. Šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Na jednu klobásku vychází jedno vejce a jeden plát z hovězího pupku.
Do malé misky si nasekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme voňavé pesto, kterým potřeme obalené vejce. Takto ovoněnou kuličku pevně zabalíme o masa a vytvoříme tak úhledné závitky. Převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku.
Uzený špek nakrájíme a necháme na pánvi vyškvařit, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky zatáhlo. Naskládáme do většího hrnce. Ve výpeku ze špeku opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 500 ml vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou doměkka.
Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu. Šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Podobné recepty
- » Záhorácký závitek
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Záhorátský závitek
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí závitek s hříbky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí závitek v římském hrnci
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Schwarzwaldský závitek
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepčový závitek
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy