Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou omáčkou
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- hovězí loupaná plec 800 g
- Anglická slanina 150 g
- domácí nakládaná sladkokyselá zelenina 1 sklenice
- olivový olej 50 ml
- hlíva ústřičná 150 g
- cibule 2 ks
- sušené rajčata 2 lžíce
- hořčice s medem 2 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé závitky, které uzavřeme špejlí nebo párátkem. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran, až se maso zatáhne a pak jej vyjmeme. Mezitím si pokrájíme cibulku, slaninu a hlívu.
Poté do rozpáleného oleje po vyndání závitků vložíme kostičky slaninky a orestujeme, jen dokud nám vše nezesklovatí (protože se ještě pak slaninka propeče se zeleninou), pak přidáme propláchlou zeleninku a opět orestujeme. Vložíme cibulku na kostičky, orestujeme, přimícháme sušená rajčátka a opět zarestujeme, dál přidáme pokrájenou hlívu, zarestujeme a vše zalijeme hovězím vývarem a pak vložíme zpět závitky, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Dál 30 minut pečeme pod pokličkou, zbytek doby pečeme do změknutí masa, ale už pak bez pokličky. Pečeme při cca 180°C. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Poznámka
Je -li potřeba, zahustíme hladkou moukou. Vývar jsem si připravila z odřezků masa a krátce jsem povařila, abych měla teplý vývar na zalití. Dá se i prý zalít bílým vínem, ale neměla jsem doma už žádné a tak snad jindy.
Poté do rozpáleného oleje po vyndání závitků vložíme kostičky slaninky a orestujeme, jen dokud nám vše nezesklovatí (protože se ještě pak slaninka propeče se zeleninou), pak přidáme propláchlou zeleninku a opět orestujeme. Vložíme cibulku na kostičky, orestujeme, přimícháme sušená rajčátka a opět zarestujeme, dál přidáme pokrájenou hlívu, zarestujeme a vše zalijeme hovězím vývarem a pak vložíme zpět závitky, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Dál 30 minut pečeme pod pokličkou, zbytek doby pečeme do změknutí masa, ale už pak bez pokličky. Pečeme při cca 180°C. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Poznámka
Je -li potřeba, zahustíme hladkou moukou. Vývar jsem si připravila z odřezků masa a krátce jsem povařila, abych měla teplý vývar na zalití. Dá se i prý zalít bílým vínem, ale neměla jsem doma už žádné a tak snad jindy.
Podobné recepty
- » Pikantní hovězí krk
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 14x) - » Pikantní hovězí guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pikantní hovězí krk
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Pikantní hovězí hranolky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní hovězí steaky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003363) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255064) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232723) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213277) - » Couračka
(Navštívilo: 150223) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122771) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110597)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy