Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou omáčkou

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé závitky, které uzavřeme špejlí nebo párátkem. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran, až se maso zatáhne a pak jej vyjmeme. Mezitím si pokrájíme cibulku, slaninu a hlívu.

Poté do rozpáleného oleje po vyndání závitků vložíme kostičky slaninky a orestujeme, jen dokud nám vše nezesklovatí (protože se ještě pak slaninka propeče se zeleninou), pak přidáme propláchlou zeleninku a opět orestujeme. Vložíme cibulku na kostičky, orestujeme, přimícháme sušená rajčátka a opět zarestujeme, dál přidáme pokrájenou hlívu, zarestujeme a vše zalijeme hovězím vývarem a pak vložíme zpět závitky, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Dál 30 minut pečeme pod pokličkou, zbytek doby pečeme do změknutí masa, ale už pak bez pokličky. Pečeme při cca 180°C. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Poznámka
Je -li potřeba, zahustíme hladkou moukou. Vývar jsem si připravila z odřezků masa a krátce jsem povařila, abych měla teplý vývar na zalití. Dá se i prý zalít bílým vínem, ale neměla jsem doma už žádné a tak snad jindy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist