Prelátské řízky

Kategorie: Maso

Autor:

Prelátské řízky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřová panenka 500 g
  • Čerstvě namletý pepř ( dle chuti ) 1 špetka
  • Máslo, pokojové teploty 100 g
  • Řezy ze sardelek 20 ks
  • Strouhanka na obalování 1 ks
  • Máslo na smažení 1 ks
  • Nové brambory uvařené doměkka, k podávání, petrželka na posypání 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Panenku nakrájejte na plátky a z obou stran opepřete. Pak plátky masa po jedné straně potřete sardelovým máslem. To připravíte ze změklého másla dokonale utřeného se sardelkami. Máslem potřete panenku klidně ve vyšší vrstvě. Nakonec řízky zasypte strouhankou, lehce ji přitlačte vidličkou, a dejte je do kastrolu na rozehřáté máslo. Nechte zespoda zatáhnout, pak přiklopte a duste doměkka. Sardelové máslo se vsákne a vznikne sos. Podávejte s vařenými brambory posypanými petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist