Přírodní hovězí pečeně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí zadní maso 1 kg
- slanina 60 g
- cibule 1 ks
- sádlo 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- voda 300 ml
- sůl 1.2 lžička
- pepř 1.2 lžička
Doba přípravy: 160 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a orestujeme na sádle přímo v pekáči
3. K orestované cibuli přidáme maso a krátce ho po obou stranách opečeme, pak podlijeme trochou vlažné vody, přiklopíme poklicí a pečeme (dusíme) v troubě předehřáté na 190-200 °C do měkka, během pečení maso obracíme, dle potřeby doléváme vodu a přeléváme šťávou
4. Asi po 2 hodinách pečení, když je maso měkké, maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme zasmahnout, zalijeme vlažnou vodou a necháme asi 30 minut povařit
5. Hotovou šťávu procedíme přes cedník a dochutíme solí.
Doporučení:
Vhodné přílohy: Vařené brambory, těstoviny, dušená rýže či vařená zelenina (mrkev, hrášek, růžičková kapusta ...).
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji a orestujeme na sádle přímo v pekáči
3. K orestované cibuli přidáme maso a krátce ho po obou stranách opečeme, pak podlijeme trochou vlažné vody, přiklopíme poklicí a pečeme (dusíme) v troubě předehřáté na 190-200 °C do měkka, během pečení maso obracíme, dle potřeby doléváme vodu a přeléváme šťávou
4. Asi po 2 hodinách pečení, když je maso měkké, maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme zasmahnout, zalijeme vlažnou vodou a necháme asi 30 minut povařit
5. Hotovou šťávu procedíme přes cedník a dochutíme solí.
Doporučení:
Vhodné přílohy: Vařené brambory, těstoviny, dušená rýže či vařená zelenina (mrkev, hrášek, růžičková kapusta ...).
Podobné recepty
- » Přírodní hovězí pečeně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Přírodní hovězí pečeně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Přírodní kuřecí řízky
(Hodnocení: 1.82 - hlasovalo 11x) - » Přírodní kuřecí řízek
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Přírodní vepřový plátek na vlašských ořeších
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Přírodní vepřový řízek
(Hodnocení: 2.4 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017260) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315466) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237725) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233428) - » Couračka
(Navštívilo: 150834) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131500) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy