Žebírka na pivu

Kategorie: Maso

Autor:

Žebírka na pivu

Suroviny

Porce: 6 + –
  • vepřové žebra 1.5 kg
  • pórek 600 g
  • světlé pivo 1 lahev
  • sůl 1.2 lžička
  • drcený barevný pepř 2 lžíce
  • sádlo 2 lžíce

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Vepřová žebírka nakrájíme na plátky, osolíme je
2. Ve větším pekáči na rozehřátém sádle žebírka ze všech stran opečeme dozlatova
3. Opečené maso zalijeme pivem, hojně posypeme podrceným barevným pepřem, přikryjeme a pečeme, v troubě vyhřáté na 170-180 °C, asi 45 minut, během pečené občas pokrm přelijeme výpekem a případně podlijeme dalším pivem
4. Nakonec žebírka doplníme o kolečka nakrájeného pórku a pečeme ještě dalších 15 minut odklopená.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist