Rumboží žebírka

Kategorie: Maso

Autor:

Rumboží žebírka

Suroviny

Porce: 8 + –
  • vepřové žebra 1.5 kg
  • mořská sůl 2 lžička
  • Pasta
  • javorový sirup 5 lžíce
  • pasta z chilli papriček chipotle 2 lžička
  • mletý zázvor 1 lžíce
  • wolcestrová omáčka 1 lžíce
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • °mletý římský kmín 1 lžička
  • čínské koření pěti vůní 1 lžička
  • mletý muškátový oříšek 1.2 lžička
  • BBQ omáčka:
  • zázvor 1 ks
  • česnek 4 stroužek
  • kečup 125 ml
  • rum 60 ml
  • wolcestrová omáčka 1 lžíce
  • jablečný ocet 3 lžíce
  • dijónská hořtice 1 lžička
  • drcená chilli paprička 1.2 lžička
  • vláčný tmavý přírodní cukr 50 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Přísady na pastu a 2 lžičky soli promíchejte v misce. Žebírka osušte papírovými utěrkami, položte je na plech a celá potřete pastou. Zabalte do fólie a nechte v ledničce marinovat nejméně 6 hodin nebo lépe přes noc.

2
Až se budete chtít pustit do grilování, žebírka vyndejte z ledničky, otřepejte z nich přebytečnou pastu a nechte je dosáhnout pokojové teploty. Mezitím si připravte gril metodou půl na půl, při které navršíte uhlíky tak, aby byla jedna polovina dna grilu pokrytá a druhá prázdná – potřebujete střední nepřímou teplotu. Gril přikryjte víkem a nechte ho rozehřát jako venkovní troubu – potřebujete teplotu okolo 180˚C.

3
Odtrhněte si kus extra silného alobalu zhruba na délku paže a žebírka do něj pečlivě zabalte. Balíček položte nad nepřímý žár, gril přiklopte a žebírka takto grilujte asi 2 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké a nezačne odpadávat z kostí. Nezapomínejte zhruba každých 45 minut doplňovat gril horkými uhlíky.

4
Mezitím si do kastrůlku nastrouhejte zázvor a česnek a postavte na sporák. Přidejte zbytek přísad na omáčku a 80 ml vody. Na mírném plameni za občasného promíchání povařte asi 20 minut, nebo až omáčka zhoustne. Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

5
Žebírka vybalte z alobalu a celá potřete BBQ omáčkou a šťávou, která pustila. Vraťte je na nepřímý žár na dalších 30 až 40 minut a grilujte pod poklopem, až budou křehká a zlatá. Každých 10 minut je potírejte. Přesuňte je na prkýnko a nechte je 5 minut odpočívat, pak krájejte na porce. Pochutnáte si na nich, poněvadž tyhle žebra fakt píšou!

Poznámka:

zázvor - kousek cca 4 cm

Diskuze

wh0cd7716331 Cialis 20 Mg

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist