Plíčky na smětaně

Kategorie: Maso

Autor:

Plíčky na smětaně

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřové srdce 1 ks
  • Vepřový jazyk 1 ks
  • Telecí plíce 1 ks
  • Mrkev 200 g
  • Celer 100 g
  • Cibule - nebo porku 100 g
  • Smetana 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Hladká mouka 100 g
  • Nakládané okurky 2 ks
  • Kapary 10 ks
  • Kůra z citronu 1.2 ks
  • Kůra z pomeranče 1.2 ks
  • Sůl, Pepř, Divoké koření ( nové koření a bobkový list ), hřebíček, muškátový květ, petrželka 1 špetka

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřový jazyk, srdce i plíce nechte asi 30 minut proplachovat pod tekoucí vodou. Poté vložte do hrnce se studenou vodou, přijdete koření, polovinu uvedených druhů zeleniny a vařte pomalu podle potřeby zhruba 1 až 2 hodiny ( vařte zatížené například porcelánovou mísou naplněnou vodou, protože plíce jinak do vývaru nepotopíte ). Poté vyndejte na talíř, opět zatižte, aby maso plic zpevnilo, a nechte v lednici vychladnout. Všechno maso ( u plic odstraňte průdušnice, jazyk oloupejte ) nakrájejte na tenké nudličky a nechte stranou. Zbylou zeleninu také nakrájejte na nudličky ( tato technika se nazývá julienne )a osmažte ji na másle a připravte si zlatavou jíšku. Studenou jíšku zalijte za stálého míchání horkým scezeným vývarem a nechte asi 15 minut provařit. Do tohoto základu vraťte osmaženou zeleninu, a nakrájené maso, přidejte smetanu, dochuťte okurkou, citrusovou kůrou, sekanými kapary a rozdrcenou hlavičkou hřebíčku. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s jemným žemlovým knedlíček.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist