Daňčí kýta na smetaně - dia

Kategorie: Ostatní

Autor:

Daňčí kýta na smetaně - dia

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omytou zvěřinu odblaníme a prošpikujeme klínky slaniny. Pak maso naložíme do červeného vína s kořením a necháme 2-3 dny proležet v chladu. Každý den maso nejméně 1x otočíme. Před přípravou maso vyndáme z vinného nálevu, dobře osušíjme a orestujeme na rozpuštěném másle ze všech stran. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme do výpeku k masu a za stálého míchání osmahneme. Maso osolíme, opepříme, přidáme sušený tymián a rozmarýn, trochu strouhané citronové kůry a maso zalijeme vinným nálevem s kořením (dle potřeby zalijeme ještě vodou). Nádobu přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme zvolna dio změknutí masa, t.j. cca 1,5-2 hodiny. Měkké maso vyndáme, omáčku přecedíme, odstraníme všechno celé koření a následně ji umixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu, krátce a při mírné teplotě prohřejeme, dochutíme citronovou šťávou se špetkou cukru. Maso nakrájíme naplátky, dáme do omáčky a podáváme s naloženými brusinkami. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo jemné bramborové noky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist