Vepřová pečínka, knedlík a zelí
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- 1 vepřová pečeně o váze 1.5 kg
- trocha rostlinného oleje 1 lžíce
- Červená cibule 2 kg
- Sůl 1 lžička
- Kmín 1 špetka
- Česnek 1 stroužek
- Menší hlávka zelí 1 ks
- Hrubá mouka 800 g
- Starších housek 7 ks
- Žloutky 2 ks
- Droždí 20 g
- Sůl 1 lžička
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Očištěnou a přebytečného tuku zbavenou pečeni lehce potřete olejem, stejnoměrně osolte a posypte kmínem.
Jednu cibuli ponechte stranou, zbytek oloupejte a nakrájejte na osminky.
Rozložte do pekáče a zakápněte trochu oleje. Navrch položte pečeni, vložte do trouby předehřáté na 200 °C a asi 10 minut pečte. Pak snižte teplotu asi o 30°C, do pekáče vlijte trochu horké vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou a horkou vodou pečte asi hodinu doměkka.
Zbylou cibuli nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozehřejte trochu tuku z pekáče. Osmažte lehce cibuli a vsypte zelí pokrájené na tenké proužky. Trochu osolte a pod pokličkou asi 5 minut duste, jen aby zelí mírně zvláčnělo, ale neztratilo barvu.
Na knedlíky dejte mouku do mísy a do velkého hrnce vařit osolenou vodu. Housky nakrájejte na malé kostičky a opečte je nasucho v troubě ( můžete plech vložit do trouby nad pekáč s masem ).
přijdete s ostatními surovinami k mouce a se zhruba 250 ml vody zadělejte řidší těsto. Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujte šišky a zavářejte je do vroucí osolené vody. Vařte asi 25 - 30 minut . Lépe a stejnoměrněji se knedlíky uvaří zabalené do fólie na potraviny nebo do namočeného vyždímaného látkového ubrousku či utěrky.
Jednu cibuli ponechte stranou, zbytek oloupejte a nakrájejte na osminky.
Rozložte do pekáče a zakápněte trochu oleje. Navrch položte pečeni, vložte do trouby předehřáté na 200 °C a asi 10 minut pečte. Pak snižte teplotu asi o 30°C, do pekáče vlijte trochu horké vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou a horkou vodou pečte asi hodinu doměkka.
Zbylou cibuli nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozehřejte trochu tuku z pekáče. Osmažte lehce cibuli a vsypte zelí pokrájené na tenké proužky. Trochu osolte a pod pokličkou asi 5 minut duste, jen aby zelí mírně zvláčnělo, ale neztratilo barvu.
Na knedlíky dejte mouku do mísy a do velkého hrnce vařit osolenou vodu. Housky nakrájejte na malé kostičky a opečte je nasucho v troubě ( můžete plech vložit do trouby nad pekáč s masem ).
přijdete s ostatními surovinami k mouce a se zhruba 250 ml vody zadělejte řidší těsto. Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujte šišky a zavářejte je do vroucí osolené vody. Vařte asi 25 - 30 minut . Lépe a stejnoměrněji se knedlíky uvaří zabalené do fólie na potraviny nebo do namočeného vyždímaného látkového ubrousku či utěrky.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 187x) - » Vepřová panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 102x) - » Vepřová kýta po selsku
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 72x) - » Vepřová krkovice s hořčičnou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 41x) - » Vepřová kýta na česneku
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Vepřová panenka ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 36x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316302) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy