Vepřová pečínka, knedlík a zelí

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová pečínka, knedlík a zelí

Suroviny

Porce: 6 + –
  • 1 vepřová pečeně o váze 1.5 kg
  • trocha rostlinného oleje 1 lžíce
  • Červená cibule 2 kg
  • Sůl 1 lžička
  • Kmín 1 špetka
  • Česnek 1 stroužek
  • Menší hlávka zelí 1 ks
  • Hrubá mouka 800 g
  • Starších housek 7 ks
  • Žloutky 2 ks
  • Droždí 20 g
  • Sůl 1 lžička

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěnou a přebytečného tuku zbavenou pečeni lehce potřete olejem, stejnoměrně osolte a posypte kmínem.
Jednu cibuli ponechte stranou, zbytek oloupejte a nakrájejte na osminky.
Rozložte do pekáče a zakápněte trochu oleje. Navrch položte pečeni, vložte do trouby předehřáté na 200 °C a asi 10 minut pečte. Pak snižte teplotu asi o 30°C, do pekáče vlijte trochu horké vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou a horkou vodou pečte asi hodinu doměkka.
Zbylou cibuli nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozehřejte trochu tuku z pekáče. Osmažte lehce cibuli a vsypte zelí pokrájené na tenké proužky. Trochu osolte a pod pokličkou asi 5 minut duste, jen aby zelí mírně zvláčnělo, ale neztratilo barvu.

Na knedlíky dejte mouku do mísy a do velkého hrnce vařit osolenou vodu. Housky nakrájejte na malé kostičky a opečte je nasucho v troubě ( můžete plech vložit do trouby nad pekáč s masem ).
přijdete s ostatními surovinami k mouce a se zhruba 250 ml vody zadělejte řidší těsto. Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujte šišky a zavářejte je do vroucí osolené vody. Vařte asi 25 - 30 minut . Lépe a stejnoměrněji se knedlíky uvaří zabalené do fólie na potraviny nebo do namočeného vyždímaného látkového ubrousku či utěrky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist