Kuřecí steak s dýňovou kaší a dresinkem z rukoly

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Řecko

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Dresink z rukoly je dobré připravit si trochu dopředu, aby chutě česneku a rukoly vstoupily dobře do jogurtu. Natrháme rukolu, utřeme česnek, zbavíme ho klíčku, protože dresink se nebude vařit, tak by nám pak nedělal dobře v žaludku. Osolíme, přidáme trochu pepře a necháme uležet v lednici.
Steak naložíme dopředu do utřeného česneku, tymiánu a soli. Potom klasicky uděláme na grilu nebo na pánvi. Dobré je mít rozehřátou troubu a na chvíli do ní vložit steaky v alobalu, aby se šťáva uvolnila do celého masa. Zároveň nám tak steak nevystydne, pokud nemáme ještě hotové celé jídlo.
Výroba kaše je strašně jednoduchá. Vezmeme dýni hokaido, oloupeme škrabkou (nemusí se vždy loupat, ale mně ta slupka moc nechutná, čili oloupu jen půlku). Rozkrojíme a vydlabeme jadřinec, nejlépe mi to šlo malým šufánkem (pro Čechy – naběračkou). Následně nakrájíme dýni na plátky a ty potom na hranolky nebo kostičky. Kostičky se rychleji uvaří.

Dáme vařit do vody se solí a pepřem. Vody nemusí být moc, jen aby pokryla všechny kousky a něco navíc. Vaříme, dokud nejsou kousky měkké tak, že jdou vařečkou rozetřít o hrnec (to je návod, co). Potom slijeme zbytek vody (možná nebude třeba a všechna se vyvaří). Do hrnce na dýni přilijeme trochu kuřecího vývaru, ale není třeba moc, natrháme tymián nebo dáme sušený. Na mírném ohni rychle mícháme, dokud nevznikne kaše. Dochutíme solí a pepřem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist