Vepřová jehla s restovanou zeleninou

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová jehla s restovanou zeleninou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější asi 3 cm vysoké špalíčky, rukou je jemně naklepeme, nakořeníme a potřeme rozdrceným česnekem
2. Maso pak jemně zakápneme olejem a vytvarujeme do špalíčku, naskládáme do mísy a necháme v ledničce den marinovat
3. Jednotlivé špalíky po obvodu obalíme anglickou slaninou a po 4 ks napíchneme na jednotlivé jehly
4. Po obou stranách maso na jehlách zprudka orestujeme, jehly vytáhneme a uchováme v teple
5. Výpek podlijeme trochou vody, zaprášíme moukou, přidáme vývar v prášku (kostku) a chvílí provaříme, dochutíme vegetou
6. Zeleninu a žampióny nakrájíme na nudličky a na malém množství oleje vše krátce orestujeme
7. Dochutíme vegetou
8. Hotové jehly servírujeme na talíř, zalijeme malým množstvím omáčky z výpeku a obkládáme zeleninou.

Doporučení:
Jako přílohu doporučujeme různě upravené brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist