Svíčková jako od maminky

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Kostičky zeleniny vložíme do rozpáleného oleje, přidáme koření a asi v polovině doby smažení vložíme nakrájenou cibuli.

Až veškerá zelenina lehce zhnědne, přidáme hořčici a vše znovu zlehka orestujeme. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme cukr, citronovou šťávu a povaříme. Poté směs necháme vychladnout.

Hovězí maso důkladně omyjeme, osušíme, odblaníme. Slaninu nakrájíme na podlouhlé kousky a maso důkladně prošpikujeme. A to tak, že ostrým úzkým nožem do masa vždy uděláme otvor a do něj vsuneme kousek slaniny. Můžeme použít i špikovací jehlu, pokud máme.

Vychladlý základ ze zeleniny přesuneme do misky, vložíme do něj prošpikované maso a zhruba na 24 hodin uložíme do lednice.

Poté svíčkovou pečeme v troubě tak dlouho, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme, přilijeme vodu a zahustíme připravenou jíškou z másla a hladké mouky. Necháme povařit.

Omáčkou protřeme sítem nebo ji rozmixujeme. Do svíčkové omáčky zašleháme smetanu, dochutíme solí, cukrem a znovu citronem. Přidáme maso a už jen prohřejeme.

Na talíři pak svíčkovou omáčku jako od maminky dozdobíme plátkem citronu a na něj uděláme brusinkový terč se šlehačkou. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka:

místo svíčkové můžeme použít vepřové, králičí nebo kuřecí maso
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist