Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do omytého a usušeného masa vetřeme sůl a posypeme ho kmínem
2. Maso pak vložíme do vymaštěného pekáče a obsypeme ho cibulí nakrájenou na tenká kolečka
3. Krkovici podlijeme částí vývaru a zaklopenou ji pečeme při teplotě kolem 200 °C cca 90 minut, občas ji přeléváme výpekem a dle potřeby podlíváme vývarem
4. Jakmile je maso téměř měkké, odklopíme ho a při teplotě kolem 190 °C pečeni dopečeme
5. V průběhu pečení masa si připravíme zelí, začneme tím, že zbylou cibuli necháme zesklovatět na sádle (orestujeme ji), přidáme dvě lžíce hladké mouky, chvíli ji přerestujeme i s cibulkou a pak přidáme zelí i s nálevem
6. Za občasného míchání zelí několik minut dusíme
7. Nakonec zelí dochutíme cukrem a solí a ještě chvíli podusíme
8. Jakmile je pečeně dopečená, vyjmeme ji z výpeku, naporcujeme ji na jednotlivé plátky a uchováme v teple
9. Výpek zaprášíme moukou a za stálého míchání přidáme zbylý vývar, který necháme zhoustnout, vyrobíme tak chutnou omáčku, kterou pak podléváme maso.

Doporučení:
Plátky vepřové pečeně servírujeme se zelím a samozřejmě s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist