Francouzský biftek
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- špalíčky hovězí svíčkové 4 ks
- nové koření 4 kulička
- máslo 20 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- koňak 4 cl
- olej 2 lžíce
- sůl 0 ks
- bílý pepř 1 lžíce
- černý pepř 1 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Bílý pepř, černý pepř i nové koření nahrubo roztlučeme a nasypeme na prkénko
2. Ve směsi pak obalujeme maso z obou stran
3. V těžké pánvi rozehřejeme olej, maso pak zprudka opečeme 1 minutu z každé strany, snížíme teplotu a steaky ještě dopékáme 2 až 4 minuty podle toho, jak chceme mít maso propečené
4. Hotové maso osolíme
5. Bifteky necháme chvilku odpočinout a potom zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé (propečený biftek můžeme zkoušet prstem, pokud se dá lehce zmáčknout, je uvnitř krvavý)
6. Z pánve slijeme tuk, rozehřejeme ji na nejvyšší stupeň, přípečky rozředíme koňakem, přidáme máslo, sladkou smetanu a vše dobře promícháme
7. Omáčku odpaříme, až zhoustne
8. Hotovou ještě podle potřeby dochutíme solí
9. Bifteky položíme na talíř a přelijeme omáčkou.
2. Ve směsi pak obalujeme maso z obou stran
3. V těžké pánvi rozehřejeme olej, maso pak zprudka opečeme 1 minutu z každé strany, snížíme teplotu a steaky ještě dopékáme 2 až 4 minuty podle toho, jak chceme mít maso propečené
4. Hotové maso osolíme
5. Bifteky necháme chvilku odpočinout a potom zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé (propečený biftek můžeme zkoušet prstem, pokud se dá lehce zmáčknout, je uvnitř krvavý)
6. Z pánve slijeme tuk, rozehřejeme ji na nejvyšší stupeň, přípečky rozředíme koňakem, přidáme máslo, sladkou smetanu a vše dobře promícháme
7. Omáčku odpaříme, až zhoustne
8. Hotovou ještě podle potřeby dochutíme solí
9. Bifteky položíme na talíř a přelijeme omáčkou.
Poznámka:
svíčková musí být dobře uleženádle chuti přisolíme
Podobné recepty
- » Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Francouzský toast s čokoládou a banánem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Pravý francouzský croissant
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Francouzský citronový krém
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Francouzský cibulový koláč s kozím sýrem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Francouzský hruškový koláč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Francouzský mrkvový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy