Hovězí svíčková se zeleninou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí svíčková 4 plátek
- česnek 2 stroužek
- sojová omáčka 4 lžíce
- pomerančová šťáva 1 ks
- čerstvě drcený pepř 1 špetka
- hrubozrná sůl 1 špetka
- Zeleninová příloha
- směs čerstvé zeleniny 400 g
- konzervovaný burgur, kukuřice a hrášek 150 g
- sekaná petrželka 2 lžíce
- rostlinný tuk 2 lžíce
- cibule 1 ks
- vývar 2 dl
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- Na ozdobu
- tymián 4 snítka
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Prolisovaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem, maso omyjeme, osušíme a zalijeme připravenou marinádou, necháme 15 minut marinovat
2. Zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme na tenké malé hranolky, konzervovanou necháme důkladně okapat ne cedníku
3. Na proužky nakrájenou zeleninu zprudka orestujeme na pánvi na oleji spolu s oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibulí, zeleninu mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 15 minut, osolíme a opepříme, ke konci přidáme i zeleninu konzervovanou a nesekanou petrželku, zamícháme a necháme vše důkladně prohřát
4. Maso vytáhneme z marinády, z obou stran osolíme a posypeme pepřem, asi 3-5 minut z každé strany opékáme na rozehřátém tuku, hotové necháme 5 minut odpočinout (doma opékání záleží na tom, zda chcete steaky médium, krvavé nebo úplně propečené)
5. Do vypečené šťávy po mase přidáme marinádu a 6 lžic vody nebo vývaru, 2 minuty povaříme a podle chuti osolíme, případně i okořeníme pepřem
6. Steaky svíčkové servírujeme mírně přelité připravenou šťávou z výpeku spolu se zeleninou, jednotlivé porce zdobíme snítky tymiánu.
Doporučení:
Jako další přílohu k masu podáváme nejlépe opečené brambory, bramborové pyré, nebo jen čerstvý chléb.
2. Zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme na tenké malé hranolky, konzervovanou necháme důkladně okapat ne cedníku
3. Na proužky nakrájenou zeleninu zprudka orestujeme na pánvi na oleji spolu s oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibulí, zeleninu mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 15 minut, osolíme a opepříme, ke konci přidáme i zeleninu konzervovanou a nesekanou petrželku, zamícháme a necháme vše důkladně prohřát
4. Maso vytáhneme z marinády, z obou stran osolíme a posypeme pepřem, asi 3-5 minut z každé strany opékáme na rozehřátém tuku, hotové necháme 5 minut odpočinout (doma opékání záleží na tom, zda chcete steaky médium, krvavé nebo úplně propečené)
5. Do vypečené šťávy po mase přidáme marinádu a 6 lžic vody nebo vývaru, 2 minuty povaříme a podle chuti osolíme, případně i okořeníme pepřem
6. Steaky svíčkové servírujeme mírně přelité připravenou šťávou z výpeku spolu se zeleninou, jednotlivé porce zdobíme snítky tymiánu.
Doporučení:
Jako další přílohu k masu podáváme nejlépe opečené brambory, bramborové pyré, nebo jen čerstvý chléb.
Poznámka:
směs zeleniny - na proužky nakrájené (mrkev, petržel, celer ...)Podobné recepty
- » Hovězí svíčková á la Stroganov
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 17x) - » Hovězí svíčková podle Stroganova
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 6x) - » Hovězí svíčková na víně
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Hovězí svíčková v růžovém pepři II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307997) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232242) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy