Jehněčí hřbet ve voňavé krustě

Kategorie: Maso

Autor:

Jehněčí hřbet ve voňavé krustě

Suroviny

Porce: 6 + –
  • jehněčí hřbet 2.5 kg
  • směs bylinek 1 svazek
  • extra panenský olivový olej 1 dl
  • sůl 1 lžička
  • toastový chleba 5 plátek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Postup
1
Toastový chléb vysušíme v troubě nebo opečeme v toastovači a rozdrobíme jej do hmoždíře. Postupně přidáváme lístky bylinek, roztloukáme je i chléb paličkou a lehce zkrápíme olivovým olejem, aby se naše strouhanka de luxe dobře spojila.

2
Připravte si jehněčí hřbet. Kosti vyřízneme z masa do tří čtvrtin jejich délky, budou vyčnívat jako koruna do prostoru a přitom zůstanou s masem spojeny. Jednu kost po druhé obalíme alobalem, díky tomu v troubě při pečení nepopraskají. Maso „nabalzamujeme“ po obou stranách panenským olivovým olejem a také je nasolíme.

3
Dejte jej spolu s nevyloupanými stroužky česneku asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se zatáhlo. Poté jehněčí ještě zasypeme voňavou strouhankou z hmoždíře 
a pečeme dalších 20 – 30 minut.

4
Maso s křupavou bylinkovou krustou po upečení naporcujeme sekáčkem mezi kostmi na jednotlivé porce. Podáváme je s čerstvým salátem a chlebem.

5
Emanuele radí: „Alobal z kostí nesvlékejte, bude se vám náramně hodit při hodování. Zapomeňte na příbor, můžete jíst rukama a přitom se nezašpiníte.“

6
Kotletky s růžovým šťavnatým středem na stříbrných žebírkách vypadají jako bizarní rozkošná lízátka, ale to ještě nevíte, jak chutnají!


Poznámka:

směs čerstvých bylinek - šalvěj, rozmarýn, petržel, majoránka, tymián, saturejka
množství oleje a soli je zhruba
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist