Jehněčí hřbet ve voňavé krustě
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- jehněčí hřbet 2.5 kg
- směs bylinek 1 svazek
- extra panenský olivový olej 1 dl
- sůl 1 lžička
- toastový chleba 5 plátek
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Itálie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Postup
1
Toastový chléb vysušíme v troubě nebo opečeme v toastovači a rozdrobíme jej do hmoždíře. Postupně přidáváme lístky bylinek, roztloukáme je i chléb paličkou a lehce zkrápíme olivovým olejem, aby se naše strouhanka de luxe dobře spojila.
2
Připravte si jehněčí hřbet. Kosti vyřízneme z masa do tří čtvrtin jejich délky, budou vyčnívat jako koruna do prostoru a přitom zůstanou s masem spojeny. Jednu kost po druhé obalíme alobalem, díky tomu v troubě při pečení nepopraskají. Maso „nabalzamujeme“ po obou stranách panenským olivovým olejem a také je nasolíme.
3
Dejte jej spolu s nevyloupanými stroužky česneku asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se zatáhlo. Poté jehněčí ještě zasypeme voňavou strouhankou z hmoždíře a pečeme dalších 20 – 30 minut.
4
Maso s křupavou bylinkovou krustou po upečení naporcujeme sekáčkem mezi kostmi na jednotlivé porce. Podáváme je s čerstvým salátem a chlebem.
5
Emanuele radí: „Alobal z kostí nesvlékejte, bude se vám náramně hodit při hodování. Zapomeňte na příbor, můžete jíst rukama a přitom se nezašpiníte.“
6
Kotletky s růžovým šťavnatým středem na stříbrných žebírkách vypadají jako bizarní rozkošná lízátka, ale to ještě nevíte, jak chutnají!
1
Toastový chléb vysušíme v troubě nebo opečeme v toastovači a rozdrobíme jej do hmoždíře. Postupně přidáváme lístky bylinek, roztloukáme je i chléb paličkou a lehce zkrápíme olivovým olejem, aby se naše strouhanka de luxe dobře spojila.
2
Připravte si jehněčí hřbet. Kosti vyřízneme z masa do tří čtvrtin jejich délky, budou vyčnívat jako koruna do prostoru a přitom zůstanou s masem spojeny. Jednu kost po druhé obalíme alobalem, díky tomu v troubě při pečení nepopraskají. Maso „nabalzamujeme“ po obou stranách panenským olivovým olejem a také je nasolíme.
3
Dejte jej spolu s nevyloupanými stroužky česneku asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se zatáhlo. Poté jehněčí ještě zasypeme voňavou strouhankou z hmoždíře a pečeme dalších 20 – 30 minut.
4
Maso s křupavou bylinkovou krustou po upečení naporcujeme sekáčkem mezi kostmi na jednotlivé porce. Podáváme je s čerstvým salátem a chlebem.
5
Emanuele radí: „Alobal z kostí nesvlékejte, bude se vám náramně hodit při hodování. Zapomeňte na příbor, můžete jíst rukama a přitom se nezašpiníte.“
6
Kotletky s růžovým šťavnatým středem na stříbrných žebírkách vypadají jako bizarní rozkošná lízátka, ale to ještě nevíte, jak chutnají!
Poznámka:
směs čerstvých bylinek - šalvěj, rozmarýn, petržel, majoránka, tymián, saturejkamnožství oleje a soli je zhruba
Podobné recepty
- » Jehněčí hřbet na šalvěji
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí hřbet s bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Perfektní pečené jehněčí
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Jehněčí guláš
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 21x) - » Indické jehněčí curry
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017455) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316392) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237931) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234666) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131918) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113947)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy