Krkovička s kopečky
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- krkovička 4 ks
- celozrné pečivo 4 ks
- vejce 4 ks
- mléko 50 ml
- kuřecí játra 4 ks
- cibule 1 ks
- žampióny 6 ks
- pepř 1 špetka
- houbové koření 1 lžíce
- drcený kmín 1 lžička
- máslo 150 g
- petrželka 2 hrst
- pažitka 1 hrst
- tvrdý sýr 4 plátek
- olivový olej 4 lžíce
- plnotučná hořtice 1 lžíce
- kečup 1 lžíce
- sušené rajčata 3 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna. Rozehřejeme troubu na 180°C.Horkovzdušná na 160°C.
Pečivo nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky spolu se zálivkou našlehanou(vidličkou) z mléka, 80g rozpuštěného másla a žloutků. Dobře promícháme, aby se obalila každá kostička a dáme stranou.
Připravíme si dvě pánve, na každou dáme olivový olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme, kuřecí játra nakrájíme na malé kousky( pozor na žluč), přidáme k zesklovatělé cibuli, rychle orestujeme se špetkou pepře a necháme zchladnout.
Mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky a orestujeme s drceným kmínem.
Na vymazaný teflonový plech položíme plátky masa omáčkou nahoru. Do misky přidáme játra s cibulkou a žampiony, bylinky, houbové koření, lehce promícháme a přidáme tuhý sníh ze 4 bílků, ušlehaný se špetičkou soli.
Na každý plátek navršíme kopeček směsi a uhladíme lžící. Posypeme nakrájenými kousky sušených rajčat.Zbyde-li směs, dáme do rohu plechu. Zbylou část másla nakrájíme na plátečky a poklademe vrcholy kopečků. Krásně se v troubě rozteče a provoní kůrku. Vložíme do trouby a snížíme teplotu na 160°C ( pokud by se peklo moc rychle, může se ještě mírně snížit, event přikrýt na chvíli alobalem). Jakmile se maso s kopečky peče, lehce podléváme, později přeléváme výpekem. Před koncem na každou porci položíme plátek sýru, necháme roztavit. Maso musí být měkké, kopeček s jemnou zlatou kůrkou.
Podáváme s velkou oblohou nebo zeleninovým salátem. Pro jedlíky s rýží nebo brambory.
Jídlo se zdá složité, ale zase je 2 v 1, takže odpadne loupání brambor jako příloha.
Pečivo nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky spolu se zálivkou našlehanou(vidličkou) z mléka, 80g rozpuštěného másla a žloutků. Dobře promícháme, aby se obalila každá kostička a dáme stranou.
Připravíme si dvě pánve, na každou dáme olivový olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme, kuřecí játra nakrájíme na malé kousky( pozor na žluč), přidáme k zesklovatělé cibuli, rychle orestujeme se špetkou pepře a necháme zchladnout.
Mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky a orestujeme s drceným kmínem.
Na vymazaný teflonový plech položíme plátky masa omáčkou nahoru. Do misky přidáme játra s cibulkou a žampiony, bylinky, houbové koření, lehce promícháme a přidáme tuhý sníh ze 4 bílků, ušlehaný se špetičkou soli.
Na každý plátek navršíme kopeček směsi a uhladíme lžící. Posypeme nakrájenými kousky sušených rajčat.Zbyde-li směs, dáme do rohu plechu. Zbylou část másla nakrájíme na plátečky a poklademe vrcholy kopečků. Krásně se v troubě rozteče a provoní kůrku. Vložíme do trouby a snížíme teplotu na 160°C ( pokud by se peklo moc rychle, může se ještě mírně snížit, event přikrýt na chvíli alobalem). Jakmile se maso s kopečky peče, lehce podléváme, později přeléváme výpekem. Před koncem na každou porci položíme plátek sýru, necháme roztavit. Maso musí být měkké, kopeček s jemnou zlatou kůrkou.
Podáváme s velkou oblohou nebo zeleninovým salátem. Pro jedlíky s rýží nebo brambory.
Jídlo se zdá složité, ale zase je 2 v 1, takže odpadne loupání brambor jako příloha.
Podobné recepty
- » Marinovaná krkovička
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 63x) - » Pomalu pečená krkovička
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x) - » Jehněčí krkovička s rozmarýnem a jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Grilovaná krkovička IV.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Grilovaná krkovička v pivní marinádě
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Marinovaná krkovička na grilu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Minutková krkovička
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 14x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy