Marinovaná krkovička na grilu

Kategorie: Maso

Autor:

Marinovaná krkovička na grilu

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová krkovička 4 plátek
  • Marináda
  • bazalkový ocet 1 lžička
  • bobkový list 1 ks
  • citrónový tymián 3 snítka
  • zavařené brusinky 100 ml
  • pomerančová šťáva 2 lžíce
  • třinový cukr 1 lžička

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si připravíme marinádu. Víno promícháme s brusinkovým džemem, cukrem, octem a pomerančovou šťávou. Přidáme bobkový list, snítky tymiánu, kousek celé skořice a vše za občasného míchání na mírném teple zvolna vaříme asi 5 - 7 minut. Zhoustlou marinádu necháme zcela vychladnout.

Maso očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme do marinády a necháme v chladu odležet přes noc.

Naloženou krkovici grilujeme z obou stran, na alobalových táccích za občasného potírání marinádou, doměkka.

Grilovanou krkovici rozdělíme na porce a podáváme s grilovanou zeleninou, listovým salátem a oblíbenými dipy. Jako přílohu volíme pečivo nebo opečené brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist