Hovězí pečeně se žampióny
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- bílé víno 50 ml
- cibule 2 ks
- citrónová šťáva 1.4 ks
- česnek 3 stroužek
- hovězí roštěnec 900 g
- hladká mouka 40 g
- olej 3 lžíce
- slanina 30 g
- papriky 2 ks
- rajče 150 g
- masový vývar 150 ml
- žampióny 200 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí maso očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na hranolky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte oloupané a najemno nakrájené cibule. Do základu dejte prošpikované maso a ze všech stran opečte. Opečené maso podlijte částí vývaru, přiklopte a duste doměkka, během dušení podle potřeby podlévejte vývarem. Měkké maso vyndejte a uchovejte v teple, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a osmahněte. Přidejte rajský protlak, orestujte, zalijte bílým vínem a asi 15 minut povařte. Žampiony nakrájejte na plátky, papriky (bez semeník) na proužky, rajčata na čtvrtky a vše přidejte do omáčky, krátce povařte. Nakonec do omáčky přidejte prolisovaný česnek, dochuťte wotcestrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Pečeni vraťe do omáčky a už ji jen prohřejte. Při podávání ji ozdobte překrojeným, v troubě opečeným česnekem i tymiánem. Jako příloha se hodí bramborové krokety.
Poznámka:
papriky - červená a žlutáPodobné recepty
- » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Pražská hovězí pečeně
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 5x) - » Burgunská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 13x) - » Znojemská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 9x) - » Znojemská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 6x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316446) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237957) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234733) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy