Hovězí pečeně se žampióny

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí pečeně se žampióny

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hovězí maso očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na hranolky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte oloupané a najemno nakrájené cibule. Do základu dejte prošpikované maso a ze všech stran opečte. Opečené maso podlijte částí vývaru, přiklopte a duste doměkka, během dušení podle potřeby podlévejte vývarem. Měkké maso vyndejte a uchovejte v teple, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a osmahněte. Přidejte rajský protlak, orestujte, zalijte bílým vínem a asi 15 minut povařte. Žampiony nakrájejte na plátky, papriky (bez semeník) na proužky, rajčata na čtvrtky a vše přidejte do omáčky, krátce povařte. Nakonec do omáčky přidejte prolisovaný česnek, dochuťte wotcestrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Pečeni vraťe do omáčky a už ji jen prohřejte. Při podávání ji ozdobte překrojeným, v troubě opečeným česnekem i tymiánem. Jako příloha se hodí bramborové krokety.

Poznámka:

papriky - červená a žlutá
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist